Shanghai Pudong Bank: 762 εκατ. δολ. από την πώληση μετοχών

Τρίτη, 21 Νοεμβρίου 2006 09:45

ΜΕΤΟΧΕΣ αξίας 6 δισ. γιουάν (762 εκατ. δολ.) πούλησε η Shanghai Pudong Development Bank Co., η κινεζική συνεργάτης της Citigroup Inc., αυξάνοντας το κεφάλαιό της το οποίο βρισκόταν κόντευε να υποχωρήσει από το χαμηλότερο επιτρεπτό όριο, αποτέλεσμα της ταχείας αύξησης του δανεισμού.

Η Pudong Bank πούλησε 439.882.697 νέες μετοχές προς 13,64 γιουάν η μία, σύμφωνα με σημερινή της ανακοίνωση στο Χρηματιστήριο της Σαγκάης.

Οι θεσμικοί επενδυτές και τα φυσικά πρόσωπα έκαναν αιτήσεις 22 περισσότερες από τις προς πώληση μετοχές, η οποία θα δώσει περισσότερα κεφάλαια στην τράπεζα για να επεκτείνει τις πιστώσεις μέσω καρτών και τα άλλα δάνεια. Η Pudong Bank έχει πει ότι θα πουλήσει ξεχωριστά μετοχές της στη Citigroup, μόλις η αμερικανική τράπεζα λάβει την έγκριση για να αυξήσει σε αυτήν το μερίδιό της.

Τα κεφάλαια που αντλήθηκαν από την πώληση μετοχών θα διατηρήσουν την ανάπτυξη των δανείων για τα δύο επόμενα χρόνια, σύμφωνα με την τράπεζα, η οποία ανακοίνωσε σήμερα ότι το σύνολο του δανεισμού αυξήθηκε 17% το εννεάμηνο της χρήσης, από τα τέλη του προηγούμενου έτους που ήταν 443 δισ. γιουάν.

Η Ping An Insurance (Group) Co. αγόρασε 1,97 δισ. γιουάν σε μετοχές της Pudong Bank, σύμφωνα με άλλη ανακοίνωση, αυξάνοντας το μερίδιό της στο 4,94% από 1,8%. Η Citigroup είχε μερίδιο 4,2% πριν από την πώληση μετοχών αυτήν την εβδομάδα, το οποίο ενδέχεται να τετραπλασιαστεί στο 19,9%, σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της Pudong Bank, Μα Λι, τον περασμένο μήνα στο Πεκίνο.

Ο Ρίτσαρντ Τρέβις, εκπρόσωπος της Citigroup στο Χονγκ Κονγκ, αρνήθηκε να σχολιάσει το θέμα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα