Bank of America: 3,3 δισ. δολ. για την εξαγορά της U.S. Trust

Τρίτη, 21 Νοεμβρίου 2006 11:44

ΣΤΗΝ εξαγορά του U.S. Trust, του σκέλους της ιδιωτικής τραπεζικής της Charles Schwab Corp., αντί του ποσού των 3,3 δισ. δολ. σε μετρητά, θα προχωρήσει η Bank of America Corp., για να ανταγωνισθεί τη Citigroup Inc. και τη JPMorgan Chase & Co. στη διαχείριση κεφαλαίων πλουσίων.

Η εξαγορά της Bank of America, είναι η τρίτη μεγαλύτερη του ανώτατου εκτελεστικού της διευθυντή, Kenneth Lewis, που θα δημιουργήσει ένα τμήμα με 261 δισ. δολ. σε περιουσιακά στοιχεία, σύμφωνα με σημερινή της ανακοίνωση.

Η αγορά, θα βοηθήσει την Bank of America, να αυξήσει τα έσοδα από τις αμοιβές τη στιγμή που η αύξηση των επιτοκίων περικόπτουν τα κέρδη από τον δανεισμό. Για την Schwab, η πώληση σηματοδοτεί το τέλος της στρατηγικής στήριξης των πολύ πλουσίων και των απλών επενδυτών. Το περιθώριο κέρδους τους U.S. Trust, υστερεί της ιδιωτικής τραπεζικής της Citigroup, αλλά και του αντίστοιχου σκέλους διαχείρισης κεφαλαίων πλουσίων της JPMorgan.

O Peter Scaturro, 46 ετών, που έγινε CEO της U.S. Trust τον Μάϊο του 2005, θα ηγείται της δραστηριότητας της ιδιωτικής τραπεζικής στην Bank of America και θα αναφέρεται στον Brian Moynihan, επικεφαλής του σκέλους διαχείρισης κεφαλαίων πλουσίων και επενδύσεων. Παλαιότερα ο Scaturro ήταν επικεφαλής της ιδιωτικής τραπεζικής της Citigroup. H Citigroup, η μεγαλύτερη εταιρεία παροχής χρηματοοικονομικών υπηρεσιών των ΗΠΑ, έχει χρηματιστηριακή αξία περίπου 250 δισ. δολ. ή 3 δισ. δολ. περισσότερα της Bank of America.

Οι μετοχές της Bank of America σημείωσαν άνοδο 5 σεντς, φθάνοντας στα 54,90 δολ. η μία στο Χρηματιστήριο της Ν. Υόρκης. Οι μετοχές της Schwab σημείωσαν άνοδο 38 σεντς, φθάνοντας στα 18,94 δολ. η μία.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα