Στην Grivalia τα «Αστέρια» της Γλυφάδας για ανακατασκευή του ξενοδοχείου

Τετάρτη, 16 Αυγούστου 2017 12:09
UPD:12:11

H Grivalia Properties ΑΕΕΑΠ ανακοίνωσε ότι η ξενοδοχειακή της πλατφόρμα Grivalia Hospitality S.A., που εδρεύει στο Λουξεμβούργο, υπέγραψε δεσμευτικό προσύμφωνο απόκτησης του 80% των μετοχών της εταιρείας Ναυσικά Α.Ε., η οποία έχει μέσω της Εθνικής Τράπεζας την μακροχρόνια μίσθωση των Αστεριών της Γλυφάδας, που ανήκουν στην ΕΤΑΔ.

Στο ακίνητο λειτουργούσε κατά το παρελθόν το ξενοδοχείο «Αστέρια». Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρται ότι σκοπός της Grivalia Hospitality και των συνεταίρων της είναι «να αναβιώσουν το ξενοδοχείο, ανακατασκευάζοντάς το πρωτίστως με σεβασμό προς το φυσικό περιβάλλον και διαμορφώνοντάς το σε υπερπολυτελές ξενοδοχείο διεθνούς εμβέλειας (με bungalows και καμπάνες) διαχειριζόμενο από αναλόγου βεληνεκούς διεθνή ξενοδοχειακή αλυσίδα στα πρότυπα των επιτυχημένων city resorts του εξωτερικού».

Με την ολοκλήρωση της επένδυσης, προστίθεται, θα δημιουργηθεί μία πρότυπη ξενοδοχειακή μονάδα με σαφή αναφορά στο παρελθόν του ιστορικού ξενοδοχείου «Αστέρια», η οποία θα αναδείξει το φυσικό πλούτο της περιοχής, θα αναβαθμίσει σημαντικά το παραλιακό μέτωπο της Αττικής και θα προσελκύει τουρισμό υψηλού επιπέδου με άμεσα οφέλη τόσο για την τοπική όσο και για την ευρύτερη οικονομία.

Το τίμημα, που ανέρχεται σε 17,174 εκατ. ευρώ, κάλυψε κυρίως υποχρεώσεις του πωλητή προς δημόσιους οργανισμούς και ασφαλιστικά ταμεία. Επιπρόσθετα, η Grivalia Hospitality ανέλαβε την αποπληρωμή υφιστάμενων δανειακών υποχρεώσεων, υπέρ ιδιώτη δανειστή, συνολικού ύψους 12,325 εκατ. ευρώ.

Με την υπογραφή του προσυμφώνου συστάθηκε παρακαταθήκη του 80% των μετοχών της Ναυσικά Α.Ε. υπέρ της Grivalia Hospitality. Η υπογραφή του οριστικού συμφωνητικού μεταβίβασης των μετοχών αναμένεται στις αρχές του 2018.

 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα