Ανοδικά κινείται η τιμή του αργού

Τρίτη, 21 Νοεμβρίου 2006 12:12
UPD:12:15

ΑΝΟΔΙΚΑ κινήθηκε η τιμή του αργού πετρελαίου στη Ν. Υόρκη, καθώς εικάζεται ότι η αύξηση της ζήτησης θα περιορίσει τα αποθέματα καυσίμων στις ΗΠΑ και ότι ο ΟΠΕΚ ενδέχεται να μειώσει για δεύτερη φορά σε δύο μήνες την παραγωγή του.

Κυβερνητική έκθεση, ενδέχεται να δείξει αύριο ότι τα διυλισμένα αποθέματα των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένου του πετρελαίου θέρμανσης και του ντήζελ, μειώθηκαν για έβδομη εβδομάδα, σύμφωνα με 11 οικονομικούς αναλυτές, που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News. Οι περισσότερες από τις 11 χώρες-μέλη του ΟΠΕΚ προτιμούν και άλλη μείωση της παραγωγής, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Οργανισμού, Εντμουντ Νταουκόρου, σε σημερινό δημοσίευμα της ημερήσιας εφημερίδας This Day της Νιγηρίας.

Το αργό πετρέλαιο για τα συμβόλαια του Ιανουαρίου αυξήθηκε έως 40 σεντς, ποσοστό 0,7%, φθάνοντας στα 59,20 δολ. το βαρέλι κατά τις ηλεκτρονικές συναλλαγές στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Ν. Υόρκης (Nymex). Στις 8:34 π.μ., στο Λονδίνο, το πετρέλαιο διαπραγματεύθηκε στα 59,12 δολ. το βαρέλι.

Τα συμβόλαια υποχώρησαν 17 σεντς, ποσοστό 0,3%, φθάνοντας τα 58,80 δολ. το βαρέλι χθες και 4,2% χαμηλότερα την τελευταία εβδομάδα. Σήμερα οι τιμές του είναι 2,5% υψηλότερες σε σύγκριση με πέρυσι.

Στο Λονδίνο το μπρεντ αναρριχήθηκε έως 40 σεντς, ποσοστό 0,7%, φθάνοντας στα 59,38 δολ. το βαρέλι στο ICE Futures. Στις 8:34 π.μ., ώρα Λονδίνου, το μπρεντ διαπραγματεύθηκε στα 59,31 δολ. το βαρέλι.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα