Το 2009 σε λειτουργία η επέκταση του Μετρό προς Ελληνικό

Επίσκεψη Σουφλιά στα έργα επέκτασης της γραμμής 2 του Μετρό στο Ελληνικό
Τρίτη, 21 Νοεμβρίου 2006 12:29
UPD:19:26

Τα έργα επέκτασης της γραμμής 2 του Μετρό στο Ελληνικό επισκέφθηκε σήμερα ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, Γιώργος Σουφλιάς.

Όπως σημείωσε ο υπουργός, στα 26,1 χιλιόμετρα γραμμής και στους 24 σταθμούς Μετρό που λειτουργούν σήμερα στην Αθήνα, προστίθενται 22,3 χλμ νέας υπόγειας γραμμής και 23 νέοι σταθμοί μετρό σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, χωρίς να υπολογίζεται η επέκταση της γραμμής 3 από Χαϊδάρι προς τον Πειραιά, αλλά και οι τρεις νέοι σταθμοί σε Χολαργό, Νομισματοκοπείο και Αγία Παρασκευή, έργα τα οποία, η κατασκευή τους θα αρχίσει μέχρι το καλοκαίρι του 2007.

Σήμερα κατασκευάζουμε, τόνισε ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, το μεγαλύτερο μέτωπο έργων μετρό που έχει γίνει ποτέ στην Ελλάδα και ο προϋπολογισμός τους ξεπερνά τα 2 δισ. ευρώ.

Αναφερόμενος ειδικότερα στην επέκταση της γραμμής 2 προς το Ελληνικό, ο κ.Σουφλιάς διευκρίνισε ότι πολύ σύντομα θα ολοκληρωθεί το φρέαρ στο σταθμό του Ελληνικού, και θα αρχίσει η συναρμολόγηση του μετροπόντικα, ο οποίος και θα διανοίξει τη σήραγγα μήκους 5,5 χλμ. της γραμμής Αγιος Δημήτριος - Ελληνικό.

Η γραμμή αυτή περιλαμβάνει τέσσερις σταθμούς και θα παραδοθεί σε λειτουργία στο τέλος του 2009, ενώ παράλληλα κατασκευάζεται και η επέκταση στο άλλο άκρο της γραμμής, 2 από Αγιο Αντώνιο προς Ανθούπολη, στο Περιστέρι.

Συνολικά, η γραμμή 2 από Ανθούπολη έως Ελληνικό, θα διαθέτει 20 σταθμούς και 19 χλμ υπόγειας γραμμής. Η διαδρομή από Ελληνικό προς Σύνταγμα που σήμερα είναι 45 λεπτά θα καλύπτεται μόλις σε 15 λεπτά.

Εξάλλου, ο κ.Σουφλιάς ανακοίνωσε ότι εάν δεν υπάρξουν προβλήματα με ενστάσεις, περί το φθινόπωρο θα ξεκινήσουν τα έργα της επέκτασης από Χαϊδάρι προς Πειραιά μήκους 8 χλμ, με 7 σταθμούς, ενώ προσδιόρισε για τον Απρίλιο ή Μάρτιο, την έναρξη της κατασκευής των τριών σταθμών της γραμμής 3 σε Νομισματοκοπείο, Χολαργό και Αγία Παρασκευή.

Παράλληλα οπως είπε ο υπουργός, προχωρούν και οι διαδικασίες για τη μετατροπή του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού σε πάρκο, εκτιμώντας ότι την ερχόμενη άνοιξη θα είναι το σχετικό προεδρικό διάταγμα.

Πηγή ΑΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα