Στις Βρυξέλλες ο υπ. Ανάπτυξης για το Συμβούλιο Υπουργών Ενέργειας (23/11)

Τρίτη, 21 Νοεμβρίου 2006 14:00

Για τις Βρυξέλλες αναχωρεί την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου, ο υπουργός Ανάπτυξης Δημήτρης Σιούφας, συνοδευόμενος από το γενικό γραμματέα του υπουργείου Ανάπτυξης, Νίκο Στεφάνου, και υπηρεσιακά στελέχη του υπουργείου, προκειμένου να εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στο Συμβούλιο Υπουργών Ενέργειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που θα πραγματοποιηθεί στις 23 Νοεμβρίου 2006.

Βασικό θέμα στην ημερήσια διάταξη της Συνόδου του Συμβουλίου Ενέργειας είναι η ενεργειακή πολιτική της Ευρώπης, επί του οποίου θα διεξαχθεί πολιτική συζήτηση.

Επίσης, οι υπουργοί Ενέργειας αναμένεται να υιοθετήσουν συμπεράσματα αναφορικά με το σχέδιο δράσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την ενεργειακή απόδοση, καθώς και να συζητήσουν τις διεθνείς σχέσεις στον τομέα της ενέργειας και συγκεκριμένα τη σχέση της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τη Ρωσία, τη Συνθήκη της Ενεργειακής Κοινότητας και το Χάρτη Ενέργειας.

Ο υπουργός Ανάπτυξης θα έχει συναντήσεις με τον Επίτροπο για θέματα Ενέργειας Andris Piebalgs, καθώς και τον έλληνα Επίτροπο Σταύρο Δήμα.

Ο υπουργός Ανάπτυξης θα επισκεφθεί επίσης, το Σπίτι Ανανεώσιμων Πηγών (Renewable Energy House), που έχει την έδρα του στις Βρυξέλλες και εγκαινιάσθηκε στις 22 Μαρτίου 2006.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα