OTE: Στο 11% η διείσδυση του ADSL τον Οκτώβριο

Τρίτη, 21 Νοεμβρίου 2006 15:55

Στο 11% ανήλθε τον Οκτώβριο το ποσοστό διείσδυσης της τεχνολογίας ADSL επί των νοικοκυριών σε όλη την Ελλάδα, όπως ανακοίνωσε ο ΟΤΕ.

Το ποσοστό αυτό είναι υπερτριπλασιασμένο σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρυσι αφού τον Οκτώβριο του 2005 η διείσδυση της ευρυζωνικότητας επί των νοικοκυριών δεν ξεπερνούσε το 3,2%.

Ανά νομό, το μεγαλύτερο ποσοστό διείσδυσης εμφανίζεται στην Αττική, όπου σε κάθε περίπου έξι νοικοκυριά αντιστοιχεί μία σύνδεση ADSL (ποσοστό περίπου 16%). Από κοντά ακολουθούν ο νομός Κυκλάδων και τα Δωδεκάνησα με ποσοστό γύρω στο 15%. Ο νομός Θεσσαλονίκης, αν και σε απόλυτα νούμερα χρηστών ADSL βρίσκεται στη δεύτερη θέση, εμφανίζεται στην τέταρτη θέση όσον αφορά στα νοικοκυριά που έχουν ευρυζωνική σύνδεση.

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση του Οργανισμού, στην αύξηση της διείσδυσης της ευρυζωνικότητας, και ειδικά στην περιφέρεια, έχει συμβάλει αποφασιστικά η ταχύτατη ανάπτυξη του δικτύου ADSL του ΟΤΕ που πραγματοποιείται με έμφαση στην περιφέρεια. Το 2006, ο ΟΤΕ θα τριπλασιάσει το δίκτυό του στην περιφέρεια εγκαθιστώντας περισσότερες από 250.000 νέες πόρτες ADSL εκτός Αττικής και περίπου 900 καινούργια σημεία παρουσίας του δικτύου του.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΟΤΕ



Σχολιασμένα