Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας και Αλιείας - Ρυθμίσεις για τους έλληνες αλιείς

Τρίτη, 21 Νοεμβρίου 2006 19:02

Ολοκληρώθηκαν σήμερα στο Συμβούλιο των Υπουργών Γεωργίας και Αλιείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης οι διαπραγματεύσεις για τον νέο Κανονισμό για την αλιεία στη Μεσόγειο.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, ο υπουργός Ευάγγελος Μπασιάκος εξασφάλισε για τους ελληνες αλιείς τα εξής:

- Να αλιεύουν με γρι-γρι σε απόσταση μικρότερη των 300 μέτρων, που ίσχυε μέχρι σήμερα ή στην ισοβαθή των 30 μέτρων, μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2007. Η συνέχιση της λειτουργίας θα γίνεται κάτω από ευνοϊκές συνθήκες στο πλαίσιο ενιαίου σχεδίου διαχείρισης που θα καλύπτει ολόκληρη την ελληνική επικράτεια και το σύνολο των σκαφών.

- Να αλιεύουν οι μηχανότρατες στην ίδια μέχρι σήμερα ελάχιστη απόσταση από την ακτή (ένα ναυτικό μίλι) παρά την αντίθετη, μέχρι χθές, πρόταση της Επιτροπής.

- Να καθοριστεί σημαντική μεταβατική περίοδος για τη συνέχιση της λειτουργίας των παραδοσιακών αλιευτικών εργαλείων που φθάνει μέχρι τις 31 Μαΐου 2010.

- Να δοθεί ικανή μεταβατική περίοδος (1 Ιουλίου 2008) για την αντικατάσταση των διχτυών της μηχανότρατας. Θα πρέπει να σημειωθεί εδώ ότι για πρώτη φορά η αντικατάσταση αυτή ενισχύεται οικονομικά από Κοινοτικούς και εθνικούς πόρους.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα