NEC: Πτώση των μετοχών μετά τη διεύρυνση των ζημιών

Αποτέλεσμα της μείωσης πώλησης κινητών τηλεφώνων
Τετάρτη, 22 Νοεμβρίου 2006 09:44

ΠΤΩΤΙΚΑ κινήθηκαν οι μετοχές της ΝEC Corp., η οποία υστερεί της Sharp Corp. και της Toshiba Corp. στην αγορά κινητής τηλεφωνίας της Ιαπωνίας και στα χαμηλότερα επίπεδα τεσσάρων μηνών, μετά την ανακοίνωση αύξησης των ζημιών της πέντε φορές το εξάμηνο, αποτέλεσμα της μείωσης των πωλήσεων.

Οι μετοχές της NEC υποχώρησαν 5,6%, για να κλείσουν στα 557 γιέν η μία, στις 3 μ.μ. στο Τόκυο και στα χαμηλότερα επίπεδα από τις 19 Ιουλίου. Χθες η εταιρεία ανακοίνωσε ότι οι καθαρές της ζημίες διευρύνθηκαν στα 7,4 δισ. γιέν (63 εκατ. δολ.) το εξάμηνο που έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου, ενώ αναθεώρησε προς τα κάτω τις προβλέψεις για τον στόχο εξαγωγών κινητών, κατά 33%, στα 6 εκατ. κομμάτια.

Η εταιρεία προβλέπει ότι οι ζημίες της φέτος θα διαμορφωθούν στα 48 δισ. γιέν στο σκέλος των κινητών, τρεις φορές υψηλότερες της προηγούμενης εκτίμησης, εξ αιτίας της μείωσης των πωλήσεων κινητών και του υψηλού κόστους της να ξεφορτωθεί τα αποθέματά της. Η Toshiba, ξεπέρασε τη NEC φέτος στην πώληση κινητών, μετά την παρουσίαση νέων μοντέλων.

Η NEC προβλέπει ότι τα καθαρά κέρδη τη χρήση που λήγει στις 31 Μαρτίου θα διαμορφωθούν στα 18 δισ. γιέν, έναντι της προηγούμενης πρόβλεψης για κέρδη 50 δισ. γιέν, αποτέλεσμα της αλλαγής των λογιστικών προτύπων.

Με στόχο τον περιορισμό της μείωσης των πωλήσεων, η εταιρεία βρίσκεται στο στάδιο των διαπραγματεύσεων με την Matsushita Electric Industrial Co. για να μοιραστεί το κόστος της κατασκευής εξαρτημάτων κινητών τηλεφώνων.

Οι μετοχές της NEC έχουν υποχωρήσει φέτος 24%, έναντι υποχώρησης 5,9% του δείκτη Topix στο Χρηματιστήριο του Τόκυο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα