Υποχωρεί πάλι η τιμή του αργού πετρελαίου

Καθώς εικάζεται ότι τα αποθέματα των ΗΠΑ θα καλύψουν τη ζήτηση
Τετάρτη, 22 Νοεμβρίου 2006 12:20

ΠΤΩΤΙΚΑ, από τα υψηλότερα επίπεδα, σε χρονικό διάστημα πλέον της εβδομάδας στη Ν. Υόρκη, κινήθηκε το αργό πετρέλαιο, καθώς οι διαπραγματευτές εκτιμούν ότι τα προβλήματα στις προμήθειες στην Αλάσκα θα τελειώσουν και τα αποθέματα αργού των ΗΠΑ θα αυξηθούν.

Τα αποθέματα πετρελαίου των ΗΠΑ, ήδη 12% πάνω από τον μέσον όρο πενταετίας, στα 336 εκατ. βαρέλια, πιθανόν αυξήθηκαν άλλα 700.000 βαρέλια την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις 15 οικονομικών αναλυτών, που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News. Το πετρέλαιο σημείωσα άνοδο, τη μεγαλύτερη μέσα σε έναν μήνα, χθες, μετά τους ισχυρούς ανέμους που εμπόδισαν τα τάνκερ να φορτώσουν πετρέλαιο στο Βαλντέζ στην Αλάσκα.

Το αργό πετρέλαιο για τα συμβόλαια του Δεκεμβρίου, υποχώρησε έως 35 σεντς, ποσοστό 0,6%, φθάνοντας στα 59,82 δολ. το βαρέλι, κατά τις ηλεκτρονικές συναλλαγές στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Ν. Υόρκης (Nymex). Στις 9:24 π.μ., ώρα Λονδίνου, διαπραγματεύθηκαν στα 59,92 δολ. το βαρέλι. Χθες, σημείωσαν άνοδο 2,3%.

Το μπρεντ για τα συμβόλαια του Ιανουαρίου υποχώρησε έως 32 σεντς, ποσοστό 0,5%, φθάνοντας στα 60,07 δολ. το βαρέλι στο ICE Futures του Λονδίνου. Στις 9:25 π.μ., τοπική ώρα, διαπραγματεύθηκαν στα 60,10 δολ. το βαρέλι.

Η τιμή του αργού πετρελαίου ανέκαμψε νωρίτερα σήμερα, μετά την είδηση του Reuters ότι νιγηριανοί αντάρτες κατέλαβαν πλοίο και συνέλαβαν εργαζομένους στο Δέλτα του Ποταμού Νίγηρα. Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο οι αντάρτες κατέλαβαν πλοίο της εταιρείας Saipem SpA, επικαλούμενο στελέχη της εταιρείας και αξιωματούχους ασφαλείας.

Το υπουργείο Ενεργείας των ΗΠΑ, θα ανακοινώσει σήμερα στις 10:30 π.μ. στην Ουάσινγκτον τα εβδομαδιαία αποθέματα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα