LSE: Απέρριψε την προσφορά του Nasdaq, προσελκύει hedge-funds

Τετάρτη, 22 Νοεμβρίου 2006 13:26

ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ κεφαλαίων επιχειρηματικού ρίσκου, με πρώτο και καλύτερο τον Samuel Heyman, αγοράζουν μερίδια στο London Stock Exchange Plc, μέσω της αγοράς παραγώγων, καταβάλλοντας περισσότερα από την επιθετική προσφορά του Nasdaq Stock Market Inc., καθώς εικάζεται ότι θα γίνει υψηλότερη προσφορά εξαγοράς.

Ο Heyman, ο οποίος χθες αγόρασε το 8,8% του LSE μέσω παραγώγων, κατέβαλε έως 3,8% περισσότερα από την προσφορά του Nasdaq και τις 1.243 πένες ανά μετοχή, σύμφωνα με τα επίσημα έγγραφα. Η GLG Partners, που ελέγχει περίπου το 1,3% του LSE μέσω παραγώγων, κατέβαλε έως 1.275 πένες, σύμφωνα με τα έγγραφα.

Το Nasdaq έχει συγκεντρώσει το 29% του βρετανικού Χρηματιστηρίου και είπε τη Δευτέρα ότι θα φέρει την πρόταση εξαγοράς κατ΄ευθείαν στους μετόχους του LSE, μετά την τελευταία απόρριψη της προσφοράς του. To LSE που αρνήθηκε να συναντηθεί με τα στελέχη του Nasdaq για διαπραγματεύσεις, καθώς αυτά έκριναν ότι η προσφορά των 2,7 δισ. λιρών Αγγλίας (5,2 δισ. δολ.) είναι πολύ χαμηλή.

Οι μετοχές του LSE σημείωσαν άνοδο έως 28 πένες, ποσοστό 2,2%, φθάνοντας στις 1.329 πένες η μία σήμερα στο Λονδίνο, 6,9% υψηλότερα της προσφοράς του Nasdaq.

Ο ανώτατος εκτελεστικός διευθυντής του Nasdaq, Robert Greifeld, έχει πει ότι μπορεί να επανεξετάσει την προσφορά εάν το LSE ή άλλη εταιρεία πει ότι υπάρχει σχέδιο για προσφοράς για το βρετανικό Χρηματιστήριο.

Τον Δεκέμβριο του 2004, η CEO του LSE, Clara Fuse απέρριψε τέσσερις προσφορές από 530 έως 950 πένες ανά μετοχή, συμπεριλαμβανομένης και της προσφοράς του Nasdaq. Το τελευταίο εγκατέλειψε την προσφορά στις 950 πένες ανά μετοχή μετά την απόρριψή της τον Μάρτιο, και βάσει των βρετανικών νόμων θα έπρεπε να περιμένει έξι μήνες, πριν κάνει άλλη προσφορά.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα