Virtus Fund: Προβάδισμα για απόκτηση της Avis

Ολοκληρώνεται η διαδικασία για την πώληση του 94%
Τετάρτη, 09 Αυγούστου 2017 12:39
FACEBOOK/ELIAS JOIDOS

Κοντά στην απόκτηση της Avis βρίσκεται, σύμφωνα με πληροφορίες, το Virtus South European Fund με το αμερικανικό Fortress που συμπλήρωνε την τελική δυάδα των διεκδικητών να έχει αποχωρήσει και να μην έχει καταθέσει βελτιωμένη προσφορά. Το Virtus είναι το fund που έχει δημιουργήσει ο Λάμπρος Παπακωνσταντίνου, με τη συμμετοχή του Olympia Group του Πάνου Γερμανού.

Η διαδικασία πώλησης του 94% της Avis από την Τράπεζα Πειραιώς ήταν πολύμηνη και είχε το χαρακτηριστικό ότι η μητρική της Avis πριν από την πώληση στην Πειραιώς, Avis Budget Group είχε δικαίωμα πρώτης άρνησης και τελικής συναίνεσης. Παρότι «κατέβηκε» στο διαγωνισμό σε σύμπραξη με τον τουρκικό όμιλο Κοc δεν έφθασε ως το τέλος.

Δεσμευτικές προσφορές είχαν καταθέσει η Virtus και το Fortress με το ελληνικό fund να προχωρά και σε βελτιωμένη προσφορά και να αποκτά, όπως φαίνεται, την εταιρεία που είναι ηγέτιδα του κλάδου. Η Avis Hellas έχει αποτιμηθεί στα 330 εκατ. ευρώ, ποσό που περιλαμβάνει δάνεια ύψους 245 εκατ. ευρώ. To 2016, η εταιρεία είχε κύκλο εργασιών 152,5 εκατ., EBIDTA ύψους 76,3 εκατ. ευρώ και κέρδη προ φόρων 19,4 εκατ. ευρώ.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΠΕΙΡ



Σχολιασμένα