ΥΠΟΙΟ: Βελτίωση των εισοδημάτων των εργαζομένων

Τετάρτη, 22 Νοεμβρίου 2006 17:16

«Με συναίνεση, χωρίς αιφνιδιασμούς, συνεχίζουμε την εφαρμογή του σχεδίου μας για μια αποτελεσματική, κοινωνικά δίκαιη και αξιόπιστη οικονομική πολιτική. Πιστεύουμε ότι η κυβέρνηση στο τέλος της τετραετίας, θα απευθυνθεί με αξιοπιστία στον ελληνικό λαό και θα του ζητήσει να ανανεώσει την λαϊκή εντολή του για να ολοκληρώσει το μεταρρυθμιστικό της έργο», δήλωσε, ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Αλογοσκούφης, κατά τη σημερινή πρώτη μέρα της συζήτησης του κρατικού προϋπολογισμού του 2007, στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής.

Οι εισηγητές των κομμάτων της αντιπολίτευσης έκαναν, πάντως,λόγο για εικονικό και αναξιόπιστο προϋπολογισμό, κατηγορώντας την κυβέρνηση για οικονομική πολιτική υπέρ των ολίγων και εις βάρος των ασθενέστερων τάξεων

Ο κ. Αλογοσκούφης τόνισε ότι ο ρυθμός ανάπτυξης το 2007 θα κινηθεί στο 3,8%, θα μειωθεί η ανεργία στο 8,2%, ενώ ο μέσος ακαθάριστος μισθός των εργαζομένων θα είναι περίπου στο 3% πάνω από το πληθωρισμό, χωρίς, όπως είπε, να υπολογίζεται η περαιτέρω βελτίωση του, λόγω των φορολογικών ελαφρύνσεων.

ΑΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα