Υπέρ του φορολογικού πλαισίου του Λουξεμβούργου ο ΣΜΕΧΑ

Τετάρτη, 22 Νοεμβρίου 2006 18:14

Φορολογικά μέτρα ζητά ο Σύνδεσμος Μελών Χρηματιστηρίου Αθηνών (ΣΜΕΧΑ) με στόχο την ίση μεταχείριση εταιρειών και πελατών, εν όψει της συζήτησης στο Υπουργικό Συμβούλιο και της σχετικής κατάθεσης του φορολογικού νομοσχεδίου, θεωρώντας ότι υπάρχουν φορολογικές και θεσμικές στρεβλώσεις στον χρηματοοικονομικό κλάδο.

Σύμφωνα με τον ΣΜΕΧΑ, υπάρχει άνιση φορολογική μεταχείριση του πελάτη που είναι εγκατεστημένος στην Ελλάδα και πραγματοποιεί συναλλαγές στο εξωτερικό μέσω ελληνικής ΑΧΕΠΕΥ/Τράπεζας και του πελάτη που είναι εγκατεστημένος στην Ελλάδα, αλλά πραγματοποιεί συναλλαγές στο εξωτερικό μέσω όμως ξένης ΑΧΕΠΕΥ/Τράπεζας, με αποτέλεσμα οι Ελληνες να πραγματοποιούν τις συναλλαγές τους με ξένες τράπεζες και το ελληνικό Δημόσιο να χάνει έσοδα.

Επίσης, αναφέρει ότι υπάρχουν περιορισμοί στη σύσταση αμοιβαίων κεφαλαίων και επενδυτικών εταιρειών με αποτέλεσμα ελληνικά κεφάλαια να συστήνουν τέτοιες εταιρείες στο εξωτερικό.

Ο ΣΜΕΧΑ προτείνει να μεταφερθεί στην Ελλάδα το θεσμικό καθεστώς της Κεφαλαιαγοράς του Λουξεμβούργου, που διευκολύνει τη σύσταση θεσμικών κεφαλαίων, καθώς και το φορολογικό πλαίσιο του Λουξεμβούργου ή/και της Μ. Βρετανίας έτσι ώστε να τονωθεί ο χρηματοοικονομικός κλάδος, να ωφεληθεί η εθνική οικονομία και η απασχόληση.

ΑΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα