«Αντίπαλος» του Χ.Α. το… θέρος

Δευτέρα, 07 Αυγούστου 2017 11:02
UPD:11:05
Eurokinissi/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Σταθεροποιητικά κινείται σήμερα το Χρηματιστήριο Αθηνών, καθώς οι επενδυτές βρίσκονται στις… παραλίες, με τον όγκο των συναλλαγών να περιορίζεται σημαντικά και την αγορά να κυμαίνεται πέριξ του τεχνικού ορίου των 830 μονάδων.

Συγκεκριμένα, αυτή την ώρα (10.51), ο Γενικός Δείκτης ενισχύεται κατά 0,08% στις 830,16 μονάδες, με τον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης να εμφανίζει κέρδη κατά 0,14% στις 2.168,44 μονάδες. Ο τζίρος των συναλλαγών ανέρχεται σε μόλις 2,29 εκατ. ευρώ, ενώ από το σύνολο των μετοχών, 30 ενισχύονται, 10 υποχωρούν και 11 παραμένουν αμετάβλητες.

Ο τραπεζικός κλάδος κινείται ανοδικά κατά 0,35% στις 814,02 μονάδες, καθώς η Τράπεζα Πειραιώς αυξάνεται κατά 1,27%, η Alpha Bank κατά 0,47% και η Attica Bank κατά 0,98%. Από την πλευρά τους, Εθνική Τράπεζα και Eurobank διατηρούνται σταθερές σε 0,37% και 0,973 ευρώ/μετοχή, αντίστοιχα.

Στο ταμπλό, η μετοχή της ΔΕΗ ενισχύεται κοντά στο 2% ενώ πέριξ του 1,50% διαμορφώνεται η άνοδος για τις μετοχές των Coca-Cola HBC, Fourlis Συμμετοχών, Viohalco και Aegean. Στον αντίποδα, η μετοχή των ΕΛΠΕ υποχωρεί κατά 0,40%, της Folli-Folle κατά 0,63% και της Grivalia Properties κατά 0,66%.

Τα ελληνικά ομόλογα, ταυτόχρονα, εμφανίζουν μικρή βελτίωση, καθώς η απόδοση του 10ετούς ομολόγου μειώνεται κατά 4,7 μονάδες βάσης στο 5,500%. Aντίθετα, η απόδοση του 2ετούς ομολόγου αυξάνεται κατά 1,0 μονάδα βάσης στο 3,310%. Τα 10ετή spreads, παράλληλα, καταγράφουν μικρή πτώση κατά 4,7 μονάδες βάσης στις 498,7 μονάδες βάσης.

Η τρέχουσα εβδομάδα αναμένεται «φτωχή» από εξελίξεις, καθώς μόλις δύο αξιοσημείωτα γεγονότα προσδίδουν ενδιαφέρον στο επενδυτικό αίσθημα: α) η  προγραμματισμένη δημοπρασία των εντόκων γραμματίων τρίμηνης διάρκειας την ερχόμενη Τετάρτη και β) ο πρώτος ισολογισμός της Μυτιληναίος μετά τον εταιρικό μετασχηματισμό.

Παράλληλα, το πρωί της Πέμπτης, θα ακολουθήσει η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της Coca Cola, ενώ η εβδομάδα θα κλείσει με την Grivalia την Παρασκευή. Την ίδα ώρα, τα μεσάνυχτα της Πέμπτης είναι προγραμματισμένη και η ανακοίνωση για την τριμηνιαία αναδιάρθρωση των δεικτών της Morgan Stanley.

Στο μεταξύ, το Χρηματιστήριο Αθηνών θα συνεργαστεί με την πλατφόρμα SEE Link (South East Europe LInk) για την εκτέλεση διασυνοριακών συναλλαγών στις χώρες της νοτιοανατολικής Ευρώπης. Η συνεργασία αυτή θα δώσει τη δυνατότητα στα μέλη των χρηματιστηρίων που συμμετέχουν στην πλατφόρμα SEE Link να πραγματοποιούν συναλλαγές στις αγορές του Χρηματιστηρίου Αθηνών. Επιπλέον, οι αγορές της πλατφόρμας θα είναι προσβάσιμες μέσω του δικτύου X-Net. 

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • FTSE
  • ΓΔ



Σχολιασμένα