Ασιατικά Χρηματιστήρια

Πέμπτη, 23 Νοεμβρίου 2006 07:01

ΑΝΟΔΙΚΑ, για τρίτη ημέρα, κινήθηκαν οι ασιατικές μετοχές. Τα υψηλότερα κέρδη σημείωναν οι οικονομικές εταιρείες της Αυστραλίας, μετά την ανακοίνωση της Allco Finance Group Ltd., ότι ενδέχεται να συμμετάσχει στην ομάδα της Macquarie Bank Ltd. και της Texas Pacific Group, που προσφέρονται να καταθέσουν προσφορά για την εξαγορά της Qantas Airways Ltd.

O Morgan Stanley Capital International Asia-Pacific – εκτός της Ιαπωνίας – σημείωνε άνοδο 0,4%, φθάνοντας στις 378,78 μονάδες στις 10:40 π.μ. στο Χονγκ Κονγκ. Οκτώ από τους 10 κλάδους που αποτελούν τον δείκτη σημείωναν άνοδο. Κλειστές είναι σήμερα οι αγορές στην Ιαπωνία, λόγω εθνικής εορτής.

Στη Σιγκαπούρη ο Straits Times Index όδευε να κλείσει σε επίπεδα ρεκόρ για δεύτερη ημέρα. Οι μετοχές των εταιρειών ιδιοκτησίας ακινήτων, όπως της Keppel Land Ltd. και της City Developments Ltd. κινήθηκαν ανοδικά, καθώς εικάζεται ότι η ανάπτυξη της οικονομίας της πόλης θα συνεχίσει να τροφοδοτεί τις πωλήσεις κατοικιών. Ανοδικά κινήθηκαν όλοι οι δείκτες στην Ασία, εκτός από τους δείκτες στη Ν. Κορέα και τις Φιλιππίνες.

Χθες στις ΗΠΑ, ο Standard & Poor's 500 Index, σημείωσε άνοδο 0,2%, φθάνοντας στα υψηλότερα επίπεδα έξι ετών. Οι μετοχές της Dell Inc. σημείωσαν το μεγαλύτερο ράλι σε τρία χρόνια και ο δείκτης εμπιστοσύνης του University of Michigan διατηρήθηκε κοντά στα υψηλότερα επίπεδα 15 μηνών τον Νοέμβριο.

Οι μετοχές της Allco Finance, διαχειρίστριας στοιχείων όπως πλοία, αεροσκάφη και ακίνητα, αναρριχήθηκαν 8,5%, φθάνοντας στα 11,20 δολ. Αυστραλίας η μία. Η εταιρεία είπε ότι ενδέχεται να συμμετάσχει στην προσφορά εξαγοράς της Qantas, χωρίς ωστόσο να αναφερθεί σε λεπτομέρειες.

Οι μετοχές της Qantas, της μεγαλύτερης αεροπορικής εταιρείας της Αυστραλίας, υποχώρησαν 3%, φθάνοντας στα 4,85 δολ. Αυστραλίας η μία. Χθες, σημείωσαν άνοδο 15%, μετά την προσέγγιση που δέχθηκε η εταιρεία από την Macquarie Bank και την Texas Pacific Group για την εξαγορά της.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα