Ανατιμήθηκαν τα ασιατικά νομίσματα

Καθώς εικάζεται ότι η Federal Reserve των ΗΠΑ θα μειώσει τα επιτόκια
Πέμπτη, 23 Νοεμβρίου 2006 09:19

ΑΝΟΔΙΚΑ κινήθηκαν τα ασιατικά νομίσματα, με τα μεγαλύτερα κέρδη να σημειώνει το ουόν της Ν. Κορέας, μετά τις χθεσινές εκθέσεις στις ΗΠΑ, οι οποίες σηματοδότησαν τη συρρίκνωση της ανάπτυξης και των πληθωριστικών πιέσεων, τονώνοντας την εικοτολογία ότι η Federal Reserve θα προχωρήσει στη μείωση των βασικών επιτοκίων δανεισμού.

Τα χαμηλότερα επιτόκια στις ΗΠΑ, καθιστούν τα περιουσιακά στοιχεία στην περιφέρεια της Ασίας πιο ελκυστικά, εάν είναι σε καταθέσεις δολαρίων και ομόλογα. Η απόδοση των ομολόγων σε ουόν δεκαετούς διάρκειας, έναντι αντίστοιχων, διευρύνθηκε 34 μονάδες βάσης, τα μέγιστα μέσα σε επτά μήνες, σύμφωνα με τα στοιχεία και τους υπολογισμούς του Bloomberg. Το αμερικανικό δολάριο υποχώρησε έναντι των 15 από τα 16 πιο διαπραγματεύσιμα νομίσματα στον κόσμο.

Το ουόν σημείωσε άνοδο για δεύτερη ημέρα, ποσοστό 0,4%, φθάνοντας στα 930,20 έναντι του δολαρίου των ΗΠΑ στις 12:30 .μ., τοπική ώρα, σύμφωνα με την Seoul Money Brokerage Services Ltd. Το δολάριο της Σιγκαπούρης ισχυροποιήθηκε έως 0,3% έναντι του δολαρίου των ΗΠΑ στο 1,5523, φθάνοντας στα υψηλότερα επίπεδα από τις 4 Νοεμβρίου του 1997.

Οι όγκοι συναλλαγών θα είναι χαμηλότεροι από το κανονικό σήμερα, καθώς κλειστές είναι οι αγορές σε ΗΠΑ και Ιαπωνία, λόγω εθνικής εορτής.

Το νόμισμα της Ταϊλάνδης, μπατ, οδήγησε την άνοδο των ασιατικών νομισμάτων φέτος, 12,3% υψηλότερα, ενώ ακολούθησε το ουόν της Ν. Κορέας που ανατιμήθηκε 8,6% έναντι του δολαρίου. Η ρουπία της Ινδονησίας ισχυροποιήθηκε 7,7% και το δολάριο της Σιγκαπούρης σημείωσε άνοδο 7,1% την ίδια χρονική περίοδο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα