Kesa: Αύξηση των εσόδων από τις πωλήσεις τηλεοράσεων

Πέμπτη, 23 Νοεμβρίου 2006 11:23

ΑΝΟΔΙΚΑ κινήθηκαν το τρίτο τρίμηνο, οι πωλήσεις της Kesa Electricals Plc, ιδιοκτήτριας των καταστημάτων με ηλεκτρονικά, Darty στη Γαλλία και των καταστημάτων Comet, στη Βρετανία, καθώς ο κόσμος αγόρασε περισσότερες τηλεοράσεις με επίπεδες οθόνες και φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές.

Οι πωλήσεις στα καταστήματα της εταιρείας, που λειτουργούν τουλάχιστον ένα έτος, αυξήθηκαν 9,5%, το τρίμηνο που έληξε στις 31 Οκτωβρίου, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας, που εδρεύει στο Λονδίνο. Το πρώτο εξάμηνο της χρήσης, η αύξηση των πωλήσεων ήταν 7,5%.

Οι πωλήσεις ηλεκτρονικών στα καταστήματα της Kesa και της DSG International Plc, έχουν αυξηθεί, καθώς οι καταναλωτές αλλάζουν τις αναλογικές τους τηλεοράσεις με άλλες που έχουν επίπεδες οθόνες και υψηλή πιστότητα. Μόνο περίπου 20% των Γάλλων και των Βρετανών κατέχουν τηλεοράσεις με επίπεδες οθόνες, σύμφωνα με τον ανώτατο εκτελεστικό διευθυντή της εταιρείας, Jean-Noel Labroue.

«Οι πωλήσεις συνέχισαν να έχουν διψήφιο ρυθμό ανάπτυξης από τις τηλεοράσεις με επίπεδες οθόνες και ιδιαίτερα μεγάλη αύξηση για τα προϊόντα μέσων», δήλωσε σήμερα ο Labroue.

Οι μετοχές της Kesa σημείωσαν άνοδο έως 16,75 πένες, ποσοστό 4,7%, φθάνοντας στις 376,75 πένες η μία σήμερα στο Λονδίνο και στις 8:10 π.μ., τοπική ώρα, διαπραγματεύθηκαν στις 369,5 πένες η μία. Συνολικά μέσα στο έτος, έχουν σημειώσει άνοδο 42%, αυξάνοντας τη χρηματιστηριακή της αξία στα περίπου 2 δισ. λίρες στερλίνες.

Οι πωλήσεις των καταστημάτων Darty στη Γαλλία, των μεγαλύτερων στον τομέα των ηλεκτρονικών, σημείωσαν αύξηση 9,6% το τρίμηνο, περισσότερες από την αύξηση του 8,8% το πρώτο εξάμηνο της χρήσης. Η αύξηση των εσόδων επίσης επιταχύνθηκε στην αλυσίδα Comet, των καταστημάτων πώλησης της εταιρείας στη Βρετανία και σε ποσοστό 11%, από 8,4% το πρώτο εξάμηνο, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση. Η ανάπτυξη και των δύο αλυσίδων καταστημάτων σε Γαλλία και Βρετανία, υπερέβη τις προβλέψεις των αναλυτών, οι οποίοι εκτιμούσαν ότι θα είχε ρυθμό 6,5%.

Το σκέλος που αποτελείται από τις μικρότερες αλυσίδες καταστημάτων της Kesa, στην Ολλανδία, το Βέλγιο και την Ιταλία, σημείωσε αύξηση 10% των πωλήσεων το τρίμηνο. Τα έσοδα στα BUT, καταστήματα επίπλων και ηλεκτρονικών στη Γαλλία, αυξήθηκαν 3%, σε αυτήν τη βάση, πάνω από την πρόβλεψη των αναλυτών για αύξηση 1%.

Ο Labroue εκτιμά ότι η εμπιστοσύνη των καταναλωτών θα παραμείνει υψηλή βραχυπρόθεσμα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα