Κάτω από τα 60 δολ. το βαρέλι το αργό

Λόγω του ήπιου καιρού στις βορειοανατολικές ΗΠΑ
Παρασκευή, 24 Νοεμβρίου 2006 07:02

ΚΑΤΩ από τα 60 δολ. το βαρέλι, διαπραγματεύθηκε το αργό πετρέλαιο στη Ν. Υόρκη, καθώς ενδείξεις για τον ήπιο καιρό στις βορειοανατολικές ΗΠΑ, ενδέχεται να καθυστερήσει τη ζήτηση από τα διυλιστήρια, που παράγουν καύσιμα για τον χειμώνα.

Οι θερμοκρασίες στα βορειοανατολικά, τη μεγαλύτερη περιφέρεια κατανάλωσης πετρελαίου θέρμανσης των ΗΠΑ, ενδέχεται να διατηρηθούν πάνω από τον μέσον όρο τις πέντε ημέρες από τις 29 Νοεμβρίου, σύμφωνα με τις προβλέψεις της National Weather Service, χθες. Τα αποθέματα του αργού πετρελαίου στις ΗΠΑ, αναρριχήθηκαν στα 341,1 εκατ. βαρέλια την εβδομάδα που πέρασε και στα υψηλότερα επίπεδα από τον Ιούνιο.

Το αργό πετρέλαιο για παράδοση Ιανουαρίου, διαπραγματεύθηκε στα 59,28 δολ. το βαρέλι, 4 σεντς υψηλότερα, κατά τις ηλεκτρονικές συναλλαγές στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Ν. Υόρκης (Nymex), στις 10:46 π.μ., στη Σιγκαπούρη.

Τα συμβόλαια υποχώρησαν έως τα 58,66 δολ. το βαρέλι κατά τις ηλεκτρονικές συναλλαγές χθες, πριν κλείσουν 6 σεντς χαμηλότερα, στα 59,18 δολ. το βαρέλι, κατά την περιορισμένη, λόγω εθνικής εορτής, συνεδρίαση. Οι διαπραγματεύσεις στο Floor του Χρηματιστήριο δεν έγινα, λόγω του εορτασμού της Ημέρας των Ευχαριστιών στις ΗΠΑ.

Το μπρεντ διαπραγματεύθηκε στα 59,40 δολ. το βαρέλι, 5 σεντς υψηλότερα, στο ICE Futures του Λονδίνου, στις 10:46 π.μ., ώρα Σιγκαπούρης.

Τα συμβόλαια του πετρελαίου στη Ν. Υόρκη, διαπραγματεύθηκαν από 54,86 δολ. έως 61,33 δολ. το βαρέλι αυτόν τον μήνα. Οι τιμές υποχώρησαν 1,6% στις 22 Νοεμβρίου, μετά την εβδομαδιαία έκθεση του υπουργείου Ενεργείας των ΗΠΑ, που έδειξε ότι τα αποθέματα αναρριχήθηκαν επτά φορές περισσότερο των εκτιμήσεων των οικονομικών αναλυτών, ενώ η ζήτηση υποχώρησε στα χαμηλότερα επίπεδα επτά εβδομάδων.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα