Qantas: Δεν αλλάζουν οι όροι ιδιοκτησίας της

Παρασκευή, 24 Νοεμβρίου 2006 10:10

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ σχέδια για την αλλαγή των περιορισμών ιδιοκτησίας στην Qantas Airways Ltd., από την κυβέρνηση της Αυστραλίας, μετά την προσέγγιση που δέχθηκε η αεροπορική εταιρεία για εξαγορά από την Macquarie Bank Ltd. και την Texas Pacific Group, δήλωσε ο πρωθυπουργός της χώρας, Τζων Χάουαρντ.

«Δεν θα αλλάξουμε τους κανόνες ξένων επενδύσεων», είπε ο Χάουαρντ σε συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα στον ραδιοφωνικό σταθμός 3AW στη Μελβούρνη, συμπληρώνοντας: «Ούτε θα μεταβάλλουμε το καθεστώς για τους μεμονωμένους επενδυτές».

Για την εξαγορά της μεγαλύτερης αεροπορικής εταιρείας της χώρας, η οποία εμφάνισε αύξηση των κερδών για 13ο συνεχόμενο έτος, η Macquarie και η Texas πρέπει να εγγυηθούν ότι η πλειοψηφία της θα παραμείνει στην Αυστραλία και πως η εμπορική συναλλαγή δεν θα κοστίσει σε ψήφους του Χάουαρντ.

Με βάση τον νόμο στην Αυστραλία, το μερίδιο που μπορούν να κατέχουν οι ξένοι στην αεροπορική εταιρεία, είναι μάξιμουμ 49% και των ιδιωτών στο 25%.

Σήμερα οι ξένοι κατέχουν το 46% της Qantas και το ποσοστό ενδέχεται να διατηρηθεί ή να ελαττωθεί εάν υπάρξει αλλαγή στον έλεγχό της, δήλωσε σήμερα ο ανώτατος εκτελεστικός διευθυντής της αεροπορικής εταιρείας, Geoff Dixon, από τη Σιγκαπούρη. Ο ίδιος δεν έχει μετάσχει σε συνομιλίες με τις εταιρείες που ενδιαφέρονται να εξαγοράσουν την εταιρεία, σύμφωνα με διαφορετική ανακοίνωση της Qantas.

Οι μετοχές της Qantas σημείωσαν άνοδο 1 σεντ, φθάνοντας στα 4,94 δολ. Αυστραλίας η μία στις 4:10 μ.μ., κατά το κλείσιμο του Χρηματιστηρίου στο Σϋδνεϋ, τοπική ώρα. Μετά την ανακοίνωση ότι δέχθηκε προσέγγιση για εξαγορά στις 22 Νοεμβρίου, οι μετοχές της έχουν σημειώσει άνοδο 15%.

Η αεροπορική εταιρεία, με χρηματιστηριακή αξία 9,8 δισ. δολ. Αυστραλίας (7,6 δισ. δολ. ΗΠΑ), βάσει της σημερινής τιμής της μετοχής, μεταφέρει τους δύο στους τρεις ταξιδιώτες των εσωτερικών πτήσεων και έναν στους τρεις ταξιδιώτες εκείνων που φεύγουν από την Αυστραλία.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα