America Movil: Επένδυση 260 εκατ. δολ. στην Αργεντινή

Παρασκευή, 24 Νοεμβρίου 2006 10:39

ΠΟΣΟΝ περίπου 260 εκατ. δολ. στο σκέλος της στην Αργεντινή θα επενδύσει για τέταρτο έτος το 2007 η μεγαλύτερη εταιρεία κινητής τηλεφωνίας της Λατινικής Αμερικής, America Movil SA, σε μια προσπάθεια διατήρησης της τρίτης θέσης στην αγορά κινητής τηλεφωνίας της χώρας.

Η θυγατρική της America Movil, CTI Movil SA, η οποία σήμερα έχει 9 εκατ. πελάτες στην Αργεντινή, εκτιμά τη συνέχιση της ανάπτυξης με ρυθμό τουλάχιστον 30% από έτος σε έτος, σύμφωνα με τον γενικό διευθυντή της CTI Movil SA, Κάρλος Ζεντένο, σε συνέντευξη που παραχώρησε.

«Κάνουμε τις απαραίτητες επενδύσεις για να εξασφαλίσουμε την ανταγωνιστική μας θέση», είπε ο Ζεντένο, συμπληρώνοντας: «Είμαστε πολύ αισιόδοξοι για τις προοπτικές το επόμενο έτος».

Η America Movil, με έδρα το Μέξικο Σίτι, η οποία ελέγχεται από τον Μεξικανό δισεκατομμυριούχο, Κάρλος Σλιμ, αναπτύσσεται στην Αργεντινή, καθώς η οικονομία επεκτείνεται για τέταρτο έτος, πλέον του 8% ετησίως. Ο αριθμός των χρηστών κινητών τηλεφώνων ανά 100 ανθρώπους έχει αυξηθεί στους 68 από 19 ανθρώπους που ήταν το 2003 ή συνολικά 27 εκατ. πελάτες, σύμφωνα με την Carrier & Asoc., εταιρεία ερευνών αγοράς του κλάδου των τηλεπικοινωνιών, στο Μπουένος Αϊρες.

Η CTI Movil έχει 9 εκατ. πελάτες και είναι η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία κινητής τηλεφωνίας, μετά την ισπανική Movistar Argentina SA, σύμφωνα με τον Ζεντένο.

Τα έσοδα ανά χρήστη, είναι περίπου 11 δολ. τον μήνα, περίπου στα ίδια επίπεδα με άλλες χώρες της περιφέρειας, ανέφερε ο ίδιος.

H America Movil, μπήκε στην αγορά της Αργεντινής το 2003, αγοράζοντας την εταιρεία την CTI Movil από το επενδυτικό κεφάλαιο, Coinvest.

H America Movil άρχισε να αγοράζει εταιρείες στη Νότιο Αμερική το 2003 και τώρα έχει δραστηριότητες σε χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Βραζιλίας, της Αργεντινής, της Κολομβίας, της Ουρουγουάης και του Εκουαδόρ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα