Μεξικό: Αυξήθηκε ο πληθωρισμός το δεκαπενθήμερο του Νοεμβρίου

Παρασκευή, 24 Νοεμβρίου 2006 10:47

ΑΥΞΗΘΗΚΕ ο πληθωρισμός του Μεξικό τις πρώτες ημέρες του Νοεμβρίου, καθώς το κόστος του ηλεκτρικού ρεύματος αναρριχήθηκε στα ύψη.

Οι τιμές καταναλωτή αυξήθηκαν 0,51% το πρώτο δεκαπενθήμερο του Νοεμβρίου, μετά την άνοδό τους κατά 0,28% το πρώτο δεκαπενθήμερο του Οκτωβρίου, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Κεντρικής Τράπεζας της χώρας. Η αύξηση ήταν χαμηλότερη των προβλέψεων των 16 οικονομικών αναλυτών που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News και εκτιμούσαν ότι οι τιμές καταναλωτή θα σημείωναν αύξηση 0,53%. Ο δομικός πληθωρισμός, που δεν περιλαμβάνει τα νωπά τρόφιμα και το κόστος της ενεργείας, ήταν 0,14%.

Σύμφωνα με άλλη ανακοίνωση της κυβέρνησης του Μεξικό το εμπορικό έλλειμμα μειώθηκε τον Οκτώβριο, καθώς οι εξαγωγές αυξήθηκαν όπως και ο δείκτης ανεργίας.

Η χώρα εμφάνισε εμπορικό έλλειμμα 1,19 δισ. δολ., λιγότερο του ελλείμματος του Σεπτεμβρίου που ήταν στο 1,35 δισ., σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομίας. Οι αναλυτές εκτιμούσαν ότι το έλλειμμα θα ήταν 1,32 δισ. δολάρια.

Ο δείκτης ανεργίας στο Μεξικό αυξήθηκε στο 4,02% τον Οκτώβριο από 3,85% τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με τη Στατιστική Υπηρεσία της χώρας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα