Η ίδρυση αναπτυξιακής τράπεζας στο επίκεντρο του κυβερνητικού έργου

Τρίτη, 01 Αυγούστου 2017 08:09
UPD:09:12
INTIME NEWS/ΜΠΑΛΤΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

Φωτογραφία αρχείου

Η δημιουργία αναπτυξιακής τράπεζας και η περαιτέρω έρευνα στο πεδίο των υδρογονανθράκων αναμένεται να βρεθούν στο επίκεντρο της συνεδρίασης του Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής (ΚΥΣΟΙΠ), η οποία προγραμματίζεται για την προσεχή Πέμπτη.

Η συνεδρίαση του ΚΥΣΟΙΠ, στο οποίο θα προεδρεύσει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης, εντάσσεται στο πλαίσιο των ενεργειών για την αξιοποίηση του θετικού momentum και για την κινητοποίηση όλων των διαθέσιμων αναπτυξιακών πόρων.

 Στη συνεδρίαση του ΚΥΣΟΙΠ, σύμφωνα με πηγές του ΑΜΠΕ, θα εξεταστούν:

  • Η εισήγηση του υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης, Δ. Παπαδημητρίου, για την Αναπτυξιακή Τράπεζα
  • Η εισήγηση του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γ. Σταθάκη, για την έρευνα και ανάπτυξη υδρογονανθράκων

Σύμφωνα με πηγές από την αντιπροεδρία της κυβέρνησης, η ίδρυση αναπτυξιακής τράπεζας αποτελεί ένα καθοριστικό βήμα στην προσπάθεια κάλυψης του δομικού κενού του χρηματοπιστωτικού συστήματος. Στόχο αποτελεί η εδραίωση συνθηκών σταθερής και βιώσιμης ανάπτυξης, με δίκαιο χαρακτήρα.

Όσον αφορά την εισήγηση του υπουργείου Περιβάλλοντος, οι ίδιες πηγές αναμένουν τη διαμόρφωση ενός σύγχρονου θεσμικού πλαισίου έρευνας και ανάπτυξης υδρογονανθράκων, αξιοποιώντας τις βέλτιστες πρακτικές, με σκοπό τη μεγιστοποίηση του οφέλους για την οικονομία, με θέσπιση αρχών και κανόνων διαφάνειας και υψηλής περιβαλλοντικής προστασίας.

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα