Technip: Στα ύψη οι μετοχές μετά από δημοσίευμα για εξαγορά από την Eni

Παρασκευή, 24 Νοεμβρίου 2006 11:15

ΣΤΑ ύψη αναρριχήθηκαν οι μετοχές της Technip SA, της δεύτερης σε μέγεθος εταιρείας παροχής υπηρεσιών στον τομέα των πετρελαιοειδών της Ευρώπης, μετά το δημοσίευμα στην εφημερίδα La Tribune, ότι η Eni SpA ενδέχεται να κάνει προσφορά εξαγοράς της εταιρείας την επόμενη εβδομάδα.

Η Eni, η τέταρτη σε μέγεθος εταιρεία πετρελαιοειδών της Ευρώπης, ενδέχεται να ενδιαφέρεται για τη συγχώνευση της Technip με την Saipem SpA, την εταιρεία παροχής υπηρεσιών στον τομέα των πετρελαιοειδών, που εδρεύει στο Μιλάνο και στην οποία είναι ο μεγαλύτερες επενδυτής με μερίδιο 43%, σύμφωνα με το δημοσίευμα στη γαλλική εφημερίδα.

Οι τιμές του πετρελαίου σημείωσαν άνοδο 14% στο Λονδίνο, το τρίτο τρίμηνο, σε σύγκριση με πέρυσι.

Οι μετοχές της Technip, κέρδιζαν 5 ευρώ, ποσοστό 9,7%, φθάοντας στα 56,75 ευρώ η μία στις 9:10 π.μ. στο Παρίσι, τοπική ώρα.

Στις 16 Νοεμβρίου η εταιρεία ανακοίνωσε ότι τα κέρδη της το τρίτο τρίμηνο αυξήθηκαν 63%, καθώς άρχισε τις εργασίες της στις εγκαταστάσεις φυσικού αερίου στο Κατάρ και την Υεμένη και ολοκλήρωσε τα συμβόλαια διΰλισης.

Το εννεάμηνο οι πωλήσεις της Saipem, διαμορφώθηκαν στα 5,26 δισ. ευρώ. Οι πωλήσεις της Technip την ίδια περίοδο διαμορφώθηκαν στα 4,94 δισ. ευρώ.

Mία από τις εκπροσώπους της Eni αρνήθηκε να σχολιάσει το θέμα ενώ τα στελέχη στην Technip δεν βρέθηκαν άμεσα για να κάνουν κάποιο σχόλιο στις κλήσεις του Bloomberg News.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα