Ανοδικά κινείται η τιμή του αργού

Mετά τις επιθέσεις ανταρτών στις εγκαταστάσεις της Eni SpA στη Νιγηρία
Παρασκευή, 24 Νοεμβρίου 2006 14:07

ΑΝΟΔΙΚΑ κινήθηκε η τιμή του αργού πετρελαίου, μετά την ανακοίνωση της Eni SpA ότι ανέστειλε την παράδοση 600.000 βαρελιών πετρελαίου ημερησίως νιγηριανού αργού, αποτέλεσμα της επίθεσης ενόπλων, νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα.

Το μπρεντ για παράδοση Ιανουαρίου σημείωσε άνοδο έως 47 σεντς, ποσοστό 0,8%, φθάνοντας στα 59,82 δολ. το βαρέλι στο ICE Futures του Λονδίνου. Τα συμβόλαια διαπραγματεύθηκαν στα 59,77 δολ. το βαρέλι στις 11:06 π.μ. στο Λονδίνο. To ελαφρύ αργό (West Texas Intermediate) σημείωσε άνοδο 37 σεντς, φθάνοντας στα 59,61 δολ. το βαρέλι, στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Ν. Υόρκης (Nymex).

Το αργό πετρέλαιο ενδέχεται να σημειώσει άνοδο την επόμενη εβδομάδα, αποτέλεσμα της ζήτησης πετρελαίου θέρμανσης για την αντιμετώπιση ου χειμώνα στις ΗΠΑ, η οποία αναμένεται να μειώσει τα αποθέματα, σύμφωνα με έρευνα του Bloomberg News.

Συνολικά 35 από τους αναλυτές, τους διαπραγματευτές και τους χρηματιστές που ρωτήθηκαν από το Bloomberg, ποσοστό 49%, είπαν ότι οι τιμές του μαύρου χρυσού θα αυξηθούν. Οκτώ περιμένουν πτώση και 10 προβλέπουν ελαφρά διαφοροποίηση. Την εβδομάδα που πέρασε 52% είπε ότι οι τιμές του πετρελαίου θα είναι υψηλότερες αυτήν την εβδομάδα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα