Ασιατικά Χρηματιστήρια

Δευτέρα, 27 Νοεμβρίου 2006 07:01

ΑΝΟΔΙΚΑ κινούνται οι ασιατικές μετοχές. Τα υψηλότερα κέρδη σημειώνουν οι μετοχές της United Microelectronics Corp., μετά την προσφορά της Carlyle Group να αγοράσει την Advanced Semiconductor Engineering Inc. προς 5,7 δισ. δολ., σε μία εξαγορά η οποία ενδέχεται να είναι η μεγαλύτερη στην Ταϊβάν.

Οι μετοχές της BHP Billiton, της Rio Tinto Group και της Sumitomo Metal Mining Co. κινήθηκαν ανοδικά μετά την άνοδο των τιμών του χαλκού και του ψευδαργύρου. Οι μετοχές της Mitsubishi UFJ Financial Group Inc. και της Eisai Co. κινήθηκαν ανοδικά, μετά την εισήγηση της UBS AG για αύξηση των αγορών μετοχών της ιαπωνικής τράπεζας και την προς τα πάνω αναθεώρηση της προοπτικής τεσσάρων φαρμακευτικών εταιρειών.

Ο Morgan Stanley Capital International Asia-Pacific Index σημείωνε άνοδο 0,3%, φθάνοντας στις 132,97 μονάδες στις 12:31 μ.μ. στο Τόκυο. Εννέα από τους 10 κλάδους που αποτελούν τον περιφερειακό δείκτη, σημείωναν κέρδη. Στην Ιαπωνία, ο δείκτης Nikkei 225, σημείωνε άνοδο 0,4%, φθάνοντας στις 15.794,56 μονάδες.

Στην Ταϊβάν, ο δείκτης Taiex, σημείωνε άνοδο για δέκατη ημέρα, οδεύοντας να κλείσει στα υψηλότερα επίπεδα σε χρονικό διάστημα πλέον των έξι ετών. Ανοδικά επίσης κινήθηκαν οι μετοχές στη Σιγκαπούρη, την Κίνα, τη Μαλαισία, την Ταϊλάνδη και την Ινδονησία, ενώ πτωτικά κινήθηκαν στις λοιπές αγορές της περιφέρειας.

Ο δείκτης των έξι μετάλλων που διαπραγματεύθηκαν στο London Metal Exchange, συμπεριλαμβανομένου του χαλκού και του ψευδαργύρου, σημείωσε άνοδο 2%. Το νικέλιο αναρριχήθηκε 3,2%, αγγίζοντας νωρίτερα τα υψηλότερα επίπεδα τουλάχιστον από το 1987. Ο χαλκός σημείωσε άνοδο 2,5%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα