Χ.Α.: Σχόλια αναλυτών

Δευτέρα, 27 Νοεμβρίου 2006 09:56

Sarros Securities: «Η ελληνική αγορά την Παρασκευή παρουσίασε ελαφρά πτωτικές τάσεις αν και το ξεκίνημα της συνεδρίασης ήταν έντονα πτωτικό. Οι μετοχές ΓΕΡΜ, ΕΤΕ, ΑΛΦΑ και ΟΤΕ πρωταγωνίστησαν σε σχέση με τον όγκο συναλλαγών, πραγματοποιώντας περίπου το 44% του συνολικού τζίρου. Για σήμερα αλλά και για όλη την εβδομάδα αναμένουμε συσσώρευση των τιμών γύρω από τα παρόντα επίπεδα».

Fortius Finance: «Η ενδοσυνεδριακή ανάκαμψη του ΓΔ από το χαμηλό των 4.277,08 μονάδων ή από το -1,02% και η υποχώρηση της καθαρής συναλλακτικής δραστηριότητας σε μια πτωτική συνεδρίαση, καταδεικνύουν αφενός το θετικό κλίμα που επικρατεί και αφετέρου την πρόθεση διαφοροποίησης του ΧΑ από τις πτωτικές συνεδριάσεις των ξένων δεικτών.

»Παράλληλα, τα ικανοποιητικά αποτελέσματα του 9μήνου συνεχίζουν να ενισχύουν τη ζήτηση, στρέφοντας το ενδιαφέρον των επενδυτών περισσότερο στις εγχώριες επιχειρηματικές ειδήσεις και νέα παρά στο εξωτερικό. Ως πιθανότερο σενάριο για σήμερα, προκρίνουμε την προσπάθεια κίνησης του ΓΔ σε υψηλότερα επίπεδα, λόγω των θετικών εταιρικών αποτελεσμάτων που δημοσιεύθηκαν μετά τη λήξη της συνεδρίασης της Παρασκευής. Σημεία αναφοράς από τεχνικής απόψεως οι αντιστάσεις των 4.317 και 4.334 μονάδων».

Aspis Securities: «Σήμερα θεωρούμε πιθανή τη συνέχιση των τάσεων συσσώρευσης τόσο στις ευρωπαϊκές όσο και στην εγχώρια αγορά. Ειδικά για την τελευταία, θεωρούμε ότι το ενδιαφέρον θα εστιαστεί στις μετοχές του ΟΤΕ και της Εθνικής Τράπεζας, οι οποίες θα δημοσιεύσουν τα αποτελέσματα του εννεαμήνου εντός της εβδομάδος».



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα