Banco Bilbao: Πώληση μετοχών αξίας 3 δισ. ευρώ

Με στόχο την αύξηση του κεφαλαίου της
Δευτέρα, 27 Νοεμβρίου 2006 10:37

ΣΧΕΔΙΑ να αντλήσει 3 δισ. ευρώ (3,9 δισ. δολ.) από την πώληση νέων μετοχών, κάνει η δεύτερη μεγαλύτερη τράπεζα της Ισπανίας, Banco Bilbao Vizcaya Argentaria SA, για να ισχυροποιήσει τα οικονομικά της, μετά την επέκταση στην Ασία, τις ΗΠΑ και τη Λατινική Αμερική.

Η Merrill Lynch & Co. και η Morgan Stanley θα πουλήσουν τις μετοχές στους θεσμικούς επενδυτές από σήμερα, σύμφωνα με την ανακοίνωση της τράπεζας που εδρεύει στη Μαδρίτη.

Η Banco Bilbao έχει δαπανήσει 4,6 δισ. ευρώ σε εξαγορές, τους 30 τελευταίους μήνες, καθώς αγόρασε τράπεζες στο Μεξικό, τη Χιλή, την Κολομβία, τις ΗΠΑ και την Κίνα, σύμφωνα με τη σημερινή της ανακοίνωση. Την εβδομάδα που πέρασε η τράπεζα συμφώνησε να αγοράσει μερίδια σε τμήματα της Citic Group στην Κίνα, προς 989 εκατ. ευρώ, καθώς επιδιώκει να κερδίσει πρόσβαση στην Ασία.

Οι νέες μετοχές δεν θα πουληθούν λιγότερο από τα 18,07 ευρώ η μία και η τελική τιμή θα βασιστεί στην ζήτηση, σύμφωνα με την Banco Bilbao.

Η διαπραγμάτευση των μετοχών της τράπεζας ανεστάλη στη Μαδρίτη και η διαπραγμάτευσή τους θα αρχίσει μετά τις 11 π.μ., σύμφωνα με τα έγγραφα. Στις 24 Νοεμβρίου, οι μετοχές υποχώρησαν 44 σεντς, ποσοστό 2,3%, φθάνοντας στα 19,05 ευρώ η μία στη Μαδρίτη.

Η Mizuho Financial Group Inc., η δεύτερη σε μέγεθος τράπεζα της Ιαπωνίας, είπε νωρίτερα ότι σχεδιάζει να προχωρήσει στην πώληση προνομιούχων μετοχών στην Ιαπωνία, για να ισχυροποιήσει το κεφάλαιό της και τα οικονομικά της. Η τράπεζα δεν ανακοίνωσε το ποσόν που θα αντλήσει. Την πώληση των μετοχών, θα διαχειριστεί η Mizuho Securities Co.

Η τράπεζα σχεδιάζει να αντλήσει 400 δισ. γιέν (3,5 δισ. δολ.) με την πώληση προνομιούχων μετοχών σε ιαπωνικές ασφαλιστικές εταιρείες, το νωρίτερο τον Ιανουάριο, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα στην εφημερίδα Nihon Keizai, το οποίο δεν ανέφερε την πηγή πληροφόρησής του.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα