Χονγκ Κονγκ: Αύξηση των εξαγωγών από την παγκόσμια ζήτηση

Δευτέρα, 27 Νοεμβρίου 2006 11:37

ΥΨΗΛΟΤΕΡΕΣ εξαγωγές εμφάνισε το Οκτώβριο το Χονγκ Κονγκ, για πρώτη φορά σε τρεις μήνες, καθώς η πόλη εξήγαγε περισσότερα παιχνίδια που κατασκευάστηκαν στην Κίνα και ηλεκτρονικά για τις ΗΠΑ και την Ευρώπη.

Οι πωλήσεις στο εξωτερικό αυξήθηκαν 7,9% σε σύγκριση με πέρυσι, φθάνοντας στα 230,4 δισ. δολ. Χονγκ Κονγκ (30 δισ. δολ. ΗΠΑ), μετά την αύξησή τους κατά 4,7% τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της κυβέρνησης, στο Web site της. Σύμφωνα με τις προβλέψεις 14 οικονομικών αναλυτών που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News, κατά μέσον όρο οι εξαγωγές θα σημείωναν κατά μέσον όρο αύξηση 6,8%.

Οι εισαγωγές αυξήθηκαν 11,2% τον Οκτώβριο, σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, διατηρώντας το εμπορικό έλλειμμα στα 3,1 δισ. δολ. Χονγκ Κονγκ για τον μήνα, σύμφωνα με τη σημερινή ανακοίνωση.

Οι ιδιωτικές επενδύσεις αυξήθηκαν το τρίτο τρίμηνο με τον ταχύτερο ρυθμό σε χρονικό διάστημα περίπου τριών ετών. Στο μεταξύ η ανεργία βρίσκεται στα χαμηλότερα επίπεδα πλέον των πέντε ετών, ωθώντας τις εταιρείες να αυξήσουν τους μισθούς, ενθαρρύνοντας τα νοικοκυριά να δαπανήσουν περισσότερα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα