RWE: Σημαντική η άνοδος των μετοχών

Μετά το «Overweight» της Morgan Stanley
Δευτέρα, 27 Νοεμβρίου 2006 12:50

ΣΕ ΕΠΙΠΕΔΑ ρεκόρ αναρριχήθηκαν οι μετοχές της RWE AG, της δεύτερης σε μέγεθος εταιρείας κοινής ωφελείας της Γερμανίας, μετά την έναρξη της κάλυψης των μετοχών της εταιρείας από την Morgan Stanley κατατάσσοντάς τις στο «overweight».

Οι μετοχές της RWE σημείωσαν άνοδο έως 4,3 ευρώ, ποσοστό 4,9%, φθάνοντας στα 90,81 ευρώ η μία και στα υψηλότερα επίπεδα από την πρώτη φορά που διαπραγματεύθηκαν τον Αύγουστο του 1992. Οι μετοχές διαπραγματεύθηκαν στα 90,10 ευρώ η μία στις 11:01 π.μ. στη Φραγκφούρτη. Οι μετοχές της εταιρείας που εδρεύει στο Εσσεν, έχουν σημειώσει φέτος άνοδο 43%.

Οι αναλυτές της Morgan Stanley, είπαν ότι η RWE θα στηριχθεί από τις υψηλότερες τιμές ενεργείας και πως οι μετοχές της ενδέχεται να ευνοηθούν από τις εικασίες εξαγορές. Οι αναλυτές έθεσαν στόχο τα 102 ευρώ για τις μετοχές της εταιρείας.

Την Παρασκευή οι μετοχές της RWE σημείωσαν άνοδο 3,3%, μετά το δημοσίευμα στην Rheinische Post, ότι η εταιρεία ενδέχεται να γίνει στόχος εξαγοράς. Η εφημερίδα είπε ότι οι διοικούντες την RWE ανησυχούν από τις μεγάλες αγορές μετοχών της εταιρείας, χωρίς να αναφέρεται σε συγκεκριμένη πηγή.

Η εκπρόσωπος της εταιρείας, Barbara Woydtke, αρνήθηκε να σχολιάσει το θέμα όταν απάντησε στην τηλεφωνική κλήση του Bloomberg News.

Τον μήνα που πέρασε η RWE πούλησε το σκέλος Thames Water προς 4,8 δισ. λίρες (9,3 δισ. δολ.) σε όμιλο με επικεφαλής την Macquarie Bank Ltd., καθώς ο ανώτατος εκτελεστικός της διευθυντής, Harry Roels, εφαρμόζει σχέδιο του προκατόχου του, Dietmar Kuhnt που μετέτρεψε την εταιρεία κοινής ωφελείας στην τρίτη μεγαλύτερη εταιρεία ύδρευσης στον κόσμο. Η πώληση ενδέχεται να έκανε την εταιρεία πιο ελκυστική για στόχο εξαγοράς, είπαν σήμερα οικονομικοί αναλυτές της Merck Finck & Co. στο Μόναχο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα