ΓΣΕΕ: 24ωρη πανελλαδική απεργία την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου

Αιχμές Πουπάκη κατά υπουργών της κυβέρνησης που «μονομερώς λαμβάνουν αποφάσεις αγνοώντας τις απαιτήσεις της κοινωνίας»
Δευτέρα, 27 Νοεμβρίου 2006 17:26
UPD:17:28

Εικοσιτετράωρη πανελλαδική, πανεργατική απεργία την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου προκήρυξε σήμερα η Ολομέλεια της Διοίκησης της ΓΣΕΕ. Την ίδια μέρα στην Αθήνα, στις 12 το μεσημέρι στο Πεδίον του ¶ρεως, τα συνδικάτα θα οργανώσουν εργατικό συλλαλητήριο για να εκφράσουν την αντίθεσή τους στον προϋπολογισμό τον οποίο χαρακτηρίζουν άδικο και αντικοινωνικό. Υπέρ της απεργίας στις 13 Δεκεμβρίου τάχθηκαν οι εκπρόσωποι του ΣΥΝ και του ΠΑΜΕ.

Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γιάννης Παναγόπουλος, κατηγόρησε την κυβέρνηση για «πολιτική απορύθμισης και όχι μεταρρύθμισης». Χαρακτήρισε «τέχνασμα» το διάλογο για το ασφαλιστικό μέσα από την λεγόμενη επιτροπή σοφών, αν και τάχθηκε υπέρ ενός ουσιαστικού διαλόγου για το ζήτημα, βάζοντας όμως πολιτικές προϋποθέσεις και ζητώντας αντιμετώπιση σε βάθος χρόνου. Το μίνι ασφαλιστικό, είπε, δημιουργεί τεράστια προβλήματα, ενώ ζήτησε να αποσυρθεί αμέσως η ρύθμιση που επιβάλλει προσωπική συμμετοχή των ασφαλισμένων στις εξετάσεις προληπτικής ιατρικής.

Ο κ. Παναγόπουλος αναφέρθηκε επίσης στο ζήτημα των συμβασιούχων, ζητώντας να τηρηθούν οι προεκλογικές εξαγγελίες και να δοθεί λύση στο πρόβλημα ομηρίας χιλιάδων εργαζομένων.

Εξάλλου όσον αφορά την πρόταση του κ. Πολύδωρα για θέσπιση ειδικών μέτρων σχετικά με τις διαδηλώσεις, ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ σημείωσε ότι δεν απαιτείται έκτακτη νομοθεσία απαιτείται μόνο λογική, υπενθυμίζοντας παράλληλα ότι τα συνδικάτα έχουν αποδείξει ότι ξέρουν να αυτοπεριορίζονται για να μην προκαλούν φαινόμενα ασφυξίας στην πόλη και την αγορά.

Επίθεση Πουπάκη κατά υπουργών της κυβέρνησης

Ο γραμματέας της ΓΣΕΕ και στέλεχος της ΔΑΚΕ, Κώστας Πουπάκης, αναφέρθηκε στις ευθύνες των προηγούμενων κυβερνήσεων αλλά επιτέθηκε και κατά συγκεκριμένων υπουργών της σημερινής κυβέρνησης, οι οποίο -όπως χαρακτηριστικά είπε- «κινούνται πολιτικά κρυμμένοι πίσω από ψευδεπίγραφους διαλόγους λαμβάνοντας μονομερώς αποφάσεις αγνοώντας τις απαιτήσεις της κοινωνίας».

Παράλληλα, χαρακτήρισε ως «διάταξη-βόμβα» τη ρύθμιση για την προσωπική συμμετοχή στις προληπτικές εξετάσεις και ζήτησε να αποσυρθεί, όπως και η ρύθμιση των χρεών για τις εργολήπτριες εταιρείες του δημοσίου.

Πηγή ΑΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα