Γερμανός: 13,3% πάνω ο κύκλος εργασιών

Δευτέρα, 27 Νοεμβρίου 2006 17:59

Σε 665,8 εκ. ευρώ ανήλθε στο εννεάμηνο του 2006 ο κύκλος εργασιών του Ομίλου Γερμανός παρουσιάζοντας αύξηση κατά 13,3% σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα.

Τα κέρδη μετά φόρων ανήλθαν σε 121,1 εκ. ευρώ αυξημένα κατά 160,4% σε σχέση με το εννεάμηνο του 2005.

Τα κέρδη προ φόρων των συνεχιζόμενων δραστηριοτήτων σημείωσαν αύξηση κατά 175,7% και ανήλθαν σε 168,3 εκ. ευρώ. Βασικός λόγος της εκτίναξης της κερδοφορίας είναι η κεφαλαιακή υπεραξία που προέκυψε από την πώληση της συμμετοχής στις εταιρίες SILKWAY και ΚΑΕ.

Σημειώνεται ότι στον ενοποιημένο κύκλο εργασιών δεν περιλαμβάνονται οι πωλήσεις των μη συνεχιζομένων δραστηριοτήτων: Βιομηχανικός κλάδος Ελλάδας, Βουλγαρίας, Ρουμανίας, Σερβίας, Γερμανίας και Ουκρανίας, καθώς και των εταιριών GERMANOS CYPRUS, TCM, GTI, GERMANOS POLSKA, GERMANOS TELECOM UKRAINE.

Τα κέρδη μετά φόρων συμπεριλαμβάνουν και τις μη συνεχιζόμενες δραστηριότητες.

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα του Ομίλου, ο Διευθύνων Σύμβουλος, κ. Γιάννης Καραγιάννης, δήλωσε τα εξής: «Σε μία ιδιαίτερα μεταβατική περίοδο για τους στόχους της εταιρίας, η ΓΕΡΜΑΝΟΣ παρουσιάζει πολύ δυναμική την εικόνα της λιανικής δραστηριότητας με τα μερίδια αγοράς σε Ελλάδα και εξωτερικό να διευρύνονται διαρκώς. Στόχος μας είναι η ραγδαία ανάπτυξη του αριθμού καταστημάτων μας σε Ελλάδα και εξωτερικό ενισχύοντας περαιτέρω την ηγετική θέση του Δικτύου Καταστημάτων ΓΕΡΜΑΝΟΣ σε όλες τις χώρες όπου δραστηριοποιούμαστε».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα