«Η ATEbank εκπληρώνει στο ακέραιο τις υποχρεώσεις της στο ταμείο συντάξεων»

Δευτέρα, 27 Νοεμβρίου 2006 18:43
UPD:20:02

«Η ΑΤΕbank εκπλήρωσε και εκπληρώνει πλήρως και στο ακέραιο τις εκ του Νόμου υποχρεώσεις της ως εργοδότη απέναντι στο Ταμείο Συντάξεων Προσωπικού της. Είναι απολύτως ψευδές ότι η ΑΤΕbank δεν καταβάλλει οφειλές στο Ταμείο Συντάξεων επί σειρά ετών».

Τα παραπάνω τονίζει σε ανακοίνωσή της η διοίκηση της ΑΤΕbank «απαντώντας στα γνωστά συνδικαλιστικά κέντρα και σε συγκεκριμένα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης για όσα ανακριβή καταλογίζουν στη διοίκηση της ΑΤΕbank σχετικά με το Ταμείο Συντάξεων Κύριας Ασφάλισης».

«Επίσης απολύτως ψευδές είναι ότι υφίστανται τέτοιες οφειλές της ΑΤΕbank από το 1994, οπότε και υπήρξε διαφωνία του αρμοδίου Υπουργείου για κονδύλια των κατ’ έτος προϋπολογισμών του Ταμείου, με αποτέλεσμα να υπάρχει σχετική εκκρεμοδικία στο Συμβούλιο της Επικρατείας και ήδη με 8 αρνητικές εισηγήσεις των εισηγητών προτείνεται η απόρριψη των αιτήσεων ακυρώσεως του Ταμείου Συντάξεων κατά των αντίστοιχων αποφάσεων του Υπουργείου που δεν ενέκρινε τα σχετικά αυτά κονδύλια», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Kριτική από ΠΑΣΟΚ

«Οι συνταξιούχοι της ΑΤΕ, όπως προκύπτει από καταγγελίες του συλλόγου Συνταξιούχων της Τράπεζας, σήμερα αντιμετώπισαν μια πρωτοφανή άρνηση καταβολής των συντάξεών τους. Ο Διοικητής της ΑΤΕ, Δημήτρης Μηλιάκος, αρνήθηκε να καταβάλει στους συνταξιούχους την σύνταξη του Δεκεμβρίου», αναφέρει σε δηλώσεις της η υπεύθυνη του Τομέα Απασχόλησης, Κοινωνικών Υποθέσεων και Υγείας του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Μαρία Δαμανάκη.

«Eίναι ποτέ δυνατό ο Διοικητής της τράπεζας, μόνος του, αυθαίρετα, χωρίς να ρωτήσει κανέναν, να αποφασίζει την περικοπή των συντάξεων; Τι λέει η κυβέρνηση γι' αυτό ή μήπως η απόφαση ήταν της κυβέρνησης; Αν συμβαίνει αυτό, τότε μιλάμε για τεράστιο πολιτικό και ηθικό πρόβλημα. Αν πάλι μόνος του ο κ. Μηλιάκος αποφάσισε κάτι τέτοιο, τότε η κυβέρνηση πρέπει, πρώτον, άμεσα να δώσει εντολή καταβολής των συντάξεων και, δεύτερον, να απομακρύνει αμέσως τον Διοικητή της Αγροτικής Τράπεζας από τη θέση του», αναφέρει η κ. Δαμανάκη.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα