Barclays: 32% υψηλότερα προ φόρων κέρδη το 2006

Τρίτη, 28 Νοεμβρίου 2006 10:36

ΑΥΞΗΣΗ περίπου 32% θα σημειώσουν στο σύνολο της χρήσης τα προ φόρων κέρδη της Barclays Plc, της τρίτης μεγαλύτερης τράπεζας της Βρετανίας, από πλευράς περιουσιακών στοιχείων, καθώς τα κέρδη από την επενδυτική τραπεζική μετρίασαν τα επισφαλή καταναλωτικά δάνεια.

Τα κέρδη το 2006 θα είναι εντός της τρέχουσας οικονομικής συγκυρίας στην αγορά, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της τράπεζας. Οικονομικοί αναλυτές προέβλεπαν ότι τα προ φόρων κέρδη της Barclays θα είναι φέτος 6,99 δισ. λίρες (13,55 δισ. δολ.) από 5,28 δισ. λίρες το 2005, όπως αναφέρεται στο Web site της τράπεζας.

Ο ανώτατος εκτελεστικός της διευθυντής, John Varley, είπε, ότι η ισχυρή αύξηση των κερδών αντικατοπτρίζει την αύξηση των κερδών του σκέλους της επενδυτικής τραπεζικής – Barclays Capital – και του σκέλους της διαχείρισης κεφαλαίων – Global Investors. Και τα δύο μετρίασαν την αδυναμία στην καταναλωτική πίστη στη Βρετανία.

Οι μετοχές της Barclays έχουν σημειώσει φέτος άνοδο 14% και είχαν την τρίτη καλύτερη επίδοση μεταξύ των εννέα μετοχών που απαρτίζουν τον FTSE All-Share Banks Index, ο οποίος έχει σημειώσει άνοδο 8% μέσα στο έτος.

Τα επισφαλή δάνεια στο σκέλος πιστωτικών καρτών της τράπεζας – Barclaycard – έχουν σταθεροποιηθεί μέσω των μεγαλύτερων καταβολών για εξόφληση χρεών το πρώτο εξάμηνο του έτους, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Η τράπεζα, η οποία ανακοινώνει οικονομικά αποτελέσματα δύο φορές ετησίως, έχει προγραμματίσει την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων για το σύνολο του 2006, στις 20 Φεβρουαρίου.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα