Frontline: Στα ύψη τα καθαρά κέρδη το γ' τρίμηνο

Από τη ζήτηση τάνκερ για τη μεταφορά πετρελαίου
Τρίτη, 28 Νοεμβρίου 2006 10:47

ΑΥΞΗΣΗ σε ποσοστό 34% σημείωσαν το τρίτο τρίμηνο της χρήσης τα καθαρά κέρδη της δεύτερης σε μέγεθος ναυτιλιακής εταιρείας τάνκερ στον κόσμο, Frontline Ltd., μετά την άνοδο των τιμών του πετρελαίου και της προοπτικής των τυφώνων, που αύξησαν τις φορτώσεις πετρελαίου.

Τα καθαρά κέρδη ανήλθαν σε 98,8 εκατ. δολ. ή 1,32 σεντς ανά μετοχή από 73,8 εκατ. δολ ή 99 σεντς ανά μετοχή πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας στο Χρηματιστήριο του Οσλο. Οι πωλήσεις της αυξήθηκαν 39%, φθάνοντας τα 405 εκατ. δολάρια. Κατά μέσον όρο, εννέα οικονομικοί αναλυτές που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News, προέβλεπαν ότι η Frontline θα εμφάνιζε κέρδη 118,3 εκατ. δολαρίων.

Η Frontline, όπως και οι ανταγωνίστριές της, Euronav NV και OMI Corp., ευνοήθηκαν από την αύξηση της ζήτησης των διϋλιστηρίων στις ΗΠΑ, που ανησυχούσαν ότι οι καταιγίδες στον Κόλπο του Μεξικό και η ένταση στη Μέση Ανατολή θα επηρεάσουν τις προμήθειες. Περίπου 260 εακτ. βαρέλια πετρελαίου μεταφέρθηκαν από τα λιμάνια της Μέσης Ανατολής τον Αύγουστο, στο μεγαλύτερο παρά ποτέ πρόγραμμα φορτώσεων καυσίμων, σύμφωνα με την μεσίτρια Barry Rogliano Salles, με έδρα το Παρίσι.

Οι μετοχές της Frontline, στην οποία ο Νορβηγός δισεκατομμυριούχος, Τζων Φρέντρικσεν, κατέχει μερίδιο 35%, υποχώρησαν περίπου 13% φέτος, με αποτέλεσμα η χρηματιστηριακή της αξία να είναι 17,9 δισ. νορβηγικές κορώνες (2,8 δισ. δολ.).

Η διαχειρίστρια 76 τάνκερ, έβγαλε από το σέρβις επτά πλοία της για προγραμματισμένη συντήρηση κατά τη διάρκεια του τριμήνου, σύμφωνα με την σημερινή της ανακοίνωση. Κατά μέσον όρο τα ημερήσια κέρδη της εταιρείας από τα VLCC που διαθέτει, ήταν 59.800 δολάρια, σύμφωνα με την ίδια, ενώ τα Suezmaxes απέφεραν ημερησίως 40.000 δολάρια.

Η μεγαλύτερη εταιρεία διαχείρισης τάνκερ στον κόσμο, είναι η Teekay Shipping Corp. με έδρα το Νάσο στις Μπαχάμες.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα