Κοντά στα 60 δολ. το βαρέλι το αργό

Τρίτη, 28 Νοεμβρίου 2006 12:17

ΕΛΑΦΡΑ διαφοροποίηση, πάνω από τα 60 δολ. το βαρέλι, σημείωσε το αργό πετρέλαιο, καθώς αναλυτές και διαπραγματευτές εκτιμούν ότι τα αποθέματα του καυσίμου στις ΗΠΑ θα αρκέσουν για την κάλυψη της ζήτησης για θέρμανση την επόμενη εβδομάδα που θα αρχίσουν να υποχωρούν οι θερμοκρασίες.

Τα αποθέματα αργού πετρελαίου στις ΗΠΑ, πιθανόν αυξήθηκαν 1,1 εκατ. βαρέλια την εβδομάδα που πέρασε, καθώς οι υψηλότερες εισαγωγές βοήθησαν στην κάλυψη της ζήτησης από τα διϋλιστήρια που επιστρέφουν στην παραγωγή μετά τις εργασίες συντήρησης, σύμφωνα με 10 αναλυτές, που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News. Τα αποθέματα αναρριχήθηκαν στα 341,1 εκατ. βαρέλια στις 17 Νοεμβρίου, 14% υψηλότερα από τον μέσον όρο πενταετίας για την περίοδο, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Ενεργείας των ΗΠΑ.

Το αργό πετρέλαιο για τα συμβόλαια του Ιανουαρίου διαπραγματεύθηκε στα 60,30 δολ. το βαρέλι, 2 σεντς χαμηλότερα κατά τις ηλεκτρονικές συναλλαγές στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Ν. Υόρκης στις 9:08 π.μ., ώρα Λονδίνου. Το μπρεντ για τα συμβόλαια του Ιανουαρίου, σημείωσε άνοδο 10 σεντς, φθάνοντας στα 60,54 δολ. το βαρέλι στο ICE Futures του Λονδίνου.

Οι προμήθειες διϋλισμένων καυσίμων στις ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένου του πετρελαίου θέρμανσης και του ντήζελ, πιθανόν αυξήθηκαν 500.00 βαρέλια την εβδομάδα που πέρασε, σύμφωνα με τους αναλυτές, σημειώνοντας άνοδο για πρώτη φορά μέσα σε οκτώ εβδομάδες. Τα αποθέματα διατηρήθηκαν στα 133,8 εκατ. βαρέλια την προηγούμενη από αυτήν την εβδομάδα, 4,2% πάνω από τον μέσον όρο πενταετίας.

Το δολάριο των ΗΠΑ υποχώρησε για πέμπτη ημέρα έναντι του ευρώ χθες, σημειώνοντας τις μακροβιότερες απώλειες μέσα σε επτά μήνες. Το πετρέλαιο που τιμάται σε δολάρια, καθίσταται φθηνότερο για τους καταναλωτές εκτός ΗΠΑ. Και τα λοιπά εμπορεύματα, όπως ο χρυσός, τα άλλα μέταλλα και τα δημητριακά, κινήθηκαν ανοδικά με την υποχώρηση του νομίσματος.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα