Air Berlin: Παραγγελία 60 αεροσκαφών Boeing, στα ύψη τα κέρδη

Τρίτη, 28 Νοεμβρίου 2006 12:52

ΣΧΕΔΙΑ να παραγγείλει 60 αεροσκάφη της Boeing Co., αξίας 4,2 δισ. δολ., κάνει η τρίτη μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία χαμηλού μεταφορικού κόστους της Ευρώπης, Air Berlin Plc, μετά την αύξηση των κερδών της το τρίτο τρίμηνο σε ποσοστό 26%, αποτέλεσμα του μεγαλύτερου αριθμού επιβατών, σε συνδυασμό με τους επιπλέον προορισμούς.

Τα καθαρά κέρδη της αεροπορικής εταιρείας αυξήθηκαν στα 38,7 εκατ. ευρώ (50,8 εκατ. δολ.) από 30,6 εκατ. ευρώ πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας που εδρεύει στο Βερολίνο. Οι πωλήσεις της σημείωσαν αύξηση 28%, φθάνοντας στα 510 εκατ. ευρώ, από 397,4 εκατ. ευρώ.

Η Air Berlin, η οποία πούλησε μετοχές στο ευρύ κοινό τον Μάϊο για να χρηματοδοτήσει την επέκτασή της, μετέφερε 13% περισσότερους ταξιδιώτες το εννεάμηνο του έτους. Η αεροπορική εταιρεία αγόρασε από την British Airways το πρώην γερμανικό σκέλος DBA τον Αύγουστο, για να αυξήσει τον αριθμό των προορισμών της και των επιβατών που κάνουν επαγγελματικά ταξίδια.

Η αεροπορική εταιρεία που παρήγγειλε 60 αεροσκάφη από την Airbus, τύπου Α320 το 2004, είπε ότι θα αγοράσει 60 Boeing 737-800, η παραλαβή των οποίων θα αρχίσει τον Νοέμβριο του 2007. η Air Berlin είπε ότι θα παραλάβει συνολικά 85 νέα αεροσκάφη Boeing αξίας 5,7 δισ. δολ. από το 2007 έως το 2014, συμπεριλαμβανομένης και της παραγγελίας που είχε κάνει νωρίτερα η DBA για 25 αεροσκάφη.

Οι μετοχές της Air Berlin σημείωσαν απώλειες 24 σεντς, ποσοστό 1,5%, φθάνοντας στα 16 ευρώ η μία στις 9:18 π.μ., στη Φραγκφούρτη. Συνολικά, από τις 11 Μαΐου κατά τη δημόσια εγγραφή, οι μετοχές έχουν σημειώσει άνοδο 34%, με αποτέλεσμα η χρηματιστηριακή της αξία να ανέρχεται σε 960 εκατ. ευρώ.

Ωστόσο, τα καθαρά κέρδη υστέρησαν των προβλέψεων των οικονομικών αναλυτών που ρωτήθηκαν από το Bloomberg και εκτιμούσαν ότι θα διαμορφωθούν στα 39 εκατ. ευρώ. Τα προ φόρων και τόκων κέρδη, σημείωσαν άνοδο 5%, φθάνοντας σε επίπεδα ρεκόρ για τρίμηνο και στα 54,3 εκατ. ευρώ.

Στο σύνολο της χρήσης τα κέρδη θα είναι εντός των προβλέψεών μας, δήλωσε σήμερα ο ανώτατος εκτελεστικός διευθυντής της Air Berlin, Joachim Hunold.

H αεροπορική εταιρεία, που ιδρύθηκε στο Δυτικό Βερολίνο το 1978 από έναν Αμερικανό πιλότο, αναπτύχθηκε μετά την ένωση της χώρας το 1990, από μία μικρή εταιρεία τσάρτερ σε μία αεροπορική εταιρεία με συγκεκριμένα δρομολόγια για τη μεταφορά των κατοίκων της Βορείου Ευρώπης στα Κανάρια Νησιά και στην Ισπανία στη Μεσόγειο, για διακοπές.

Η μεγαλύτερη βάση της αεροπορικής εταιρείας βρίσκεται στην Πάλμα ντε Μαγιόρκα, στην Ισπανία. Η Air Berlin, άνοιξε πέρυσι σταθμό στη Βρετανία και συγκεκριμένα στο αεροδρόμιο του Stansted, κοντά στο Λονδίνο.

Η εξαγορά της DBA, έδωσε στην Air Berlin βάση στο Μόναχο, στο δεύτερο πιο πολυσύχναστο αεροδρόμιο της Γερμανίας. Οι συνδυασμένες αεροπορικές εταιρείες εκτιμάται να εξυπηρετήσουν περίπου 20 εκατ. επιβάτες φέτος, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αir Berlin, τον Αύγουστο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα