Το ΟΕΕ αποδοκιμάζει την επίθεση κατά εφοριακού στην Πάτμο

Δευτέρα, 24 Ιουλίου 2017 14:16
UPD:14:17
Eurokinissi/ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ

Την «έντονη αποδοκιμασία του» για την επίθεση που δέχθηκαν εφοριακοί στην Πάτμο εκφράζει το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος.

«Περιστατικά, όπως αυτό του ξυλοδαρμού εφοριακού στην Πάτμο, επειδή απλά έκανε τη δουλειά του, δεν έχουν θέση στην Ελλάδα του 2017. Ως Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος, εκφράζουμε την έντονη αποδοκιμασία μας για το συμβάν και δηλώνουμε ότι στηρίζουμε το έργο των ελεγκτών για την τήρηση της νομιμότητας, που πραγματοποιείται κάτω από πραγματικά δύσκολες συνθήκες» αναφέρει το Επιμελητήριο σε ανακοίνωσή του.

«Θεωρούμε, επίσης, δεδομένη και αυτονόητη τη συνδρομή και την παρέμβαση της Αστυνομίας και των υπολοίπων αρχών της χώρας οποτεδήποτε χρειάζεται για την προστασία των εργαζομένων στις ΔΟΥ και την προάσπιση της δουλειάς τους» προσθέτει το Επιμελητήριο για να καταλήξει: «Τη μάχη κατά της φοροδιαφυγής οφείλουμε να τη δώσουμε όλοι μαζί οι φορολογούμενοι».

Το συμβάν σημειώθηκε σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων το Σάββατο, όταν ιδιοκτήτης που φέρεται να ελέγχει αρκετά κέντρα διασκέδασης χειροδίκησε σε βάρος δύο ελεγκτών της Αρχής που είχαν καταφθάσει στο νησί για τη διενέργεια ελέγχων.

Μετά το περιστατικό και αφού ο διοικητής της ΑΑΔΕ Γιώργος Πιτσιλής επικοινώνησε με τους υπουργούς Ναυτιλίας και Δημόσιας Τάξης, ο επιχειρηματίας συνελήφθη και κρατείτο έως τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής μέχρι να οριστεί δικάσιμος.

Ο ένας εκ των δύο ελεγκτών διακομίστηκε στην αρχή στο Κέντρο Υγείας του νησιού και στη συνέχεια στο νοσοκομείο της Ρόδου.

Αποτροπιασμό για το περιστατικό εξέφρασε και ο Σύλλογος Εργαζομένων στις ΔΟΥ Δωδεκανήσου με ανακοίνωσή του, κάνοντας λόγο για «μεροκάματο του τρόμου».

«Απαιτούμε από την πολιτική ηγεσία, το υπουργείο Οικονομικών και την ΑΔΑΕ την ουσιαστική υποστήριξη, ασφάλεια και νομική θωράκιση στο έργο μας, την παροχή των απαιτούμενων εργαλείων για την εκτέλεση των καθηκόντων μας και την απόσυρση της δαμόκλειας σπάθης της αστικής και ποινικής ευθύνης των ελεγκτών (νόμος 4342/2015) η οποία δυσχεραίνει το ελεγκτικό μας έργο» ανέφερε μεταξύ άλλων η ανακοίνωση του Συλλόγου.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα