Μικρή επιδείνωση σε ομόλογα και spreads

Δευτέρα, 24 Ιουλίου 2017 13:04
UPD:13:06
FOSPHOTOS /Panayiotis Tzamaros

Μικρή επιδείνωση εμφανίζουν οι αποδόσεις των ελληνικών κρατικών ομολόγων, με τους επενδυτές να αναμένουν την έξοδο της Ελλάδας στις αγορές, μετά από τρία χρόνια απουσίας.

Συγκεκριμένα, αυτή την ώρα (12.58), η απόδοση του 2ετούς ομολόγου ενισχύεται κατά 6,9 μονάδες βάσης στο 3,466% και η απόδοση του 10ετούς ομολόγου αυξάνεται κατά 2,2 μονάδες βάσης στο 5,286%.

Την ίδια ώρα, τα 10ετή spreads καταγράφουν μικρή αύξηση, καθώς σημειώνουν άνοδο κατά 2,2 μονάδες βάσης στις 479,3 μονάδες βάσης.

Την Παρασκευή, ο οίκος Standard & Poor’s προχώρησε στην αναβάθμιση των προοπτικών της ελληνικής οικονομίας σε «θετικές» από «σταθερές» προηγουμένως, ενώ επιβεβαίωσε την αξιολόγηση «Β-» της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας.

Μετά και την έκθεση της S&P, η οποία ακολούθησε της έκθεσης του ΔΝΤ, οι επενδυτές στρέφουν το ενδιαφέρον τους στην διαφαινόμενη έξοδο της Ελλάδας στις αγορές, μέσω της έκδοσης 5ετούς ομολόγου.

«Κλειδί» για τον ακριβή χρόνο, ωστόσο, αποτελεί το ύψος των αποδόσεων και οι ευρύτερες συνθήκες στις αγορές ομολόγων.

Την ίδια ώρα, στην ευρω-περιφέρεια, η απόδοση του 10ετούς ομολόγου της Πορτογαλίας μειώνεται κατά 3,9 μ.β., της Γαλλίας κατά 0,6 μ.β., της Ισπανίας κατά 0,9 μ.β. και της Ιταλίας κατά 3,0 μ.β.

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα