«Βουτιά» 2,19% στη Σοφοκλέους

Τρίτη, 28 Νοεμβρίου 2006 17:18
UPD:18:30

Τη μεγαλύτερη ποσοστιαία πτώση από τις 17 Ιουλίου κατέγραψε σήμερα ο γενικός δείκτης του Χ.Α., γεγονός το οποίο συνοδεύτηκε από αύξηση του ημερήσιου τζίρου.

Σύμφωνα με αναλυτές, αρνητικά επηρέασε την επενδυτική ψυχολογία η επιδείνωση του κλίματος στις διεθνείς αγορές.

«Ενώ στην αρχή της συνεδρίασης η αγορά ακολούθησε τις πτωτικές τάσεις στην Ευρώπη λόγω της ανόδου του ευρώ έναντι του δολαρίου, προς το τέλος της συνεδρίασης υπήρξαν μαζικές ρευστοποιήσεις στην υψηλή κυρίως κεφαλαιοποίηση, που αποδίδονται κυρίως σε πανικό», δήλωσε στο Reuters ο κ. Χρήστος Σαμοθράκης, αναλυτής στη Market Χρηματιστηριακή.

«Το αν η αγορά θα αντιδράσει αύριο θα εξαρτηθεί και από την πορεία της Wall Street σήμερα», πρόσθεσε.

Ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης έκλεισε στις 4.178,26 μονάδες, στο χαμηλότερο σημείο από τις 3 Νοεμβρίου, μειωμένος κατά 2,19%. Ενδοσυνεδριακά, υποχώρησε μέχρι τις 4.168,19 μονάδες.

Η συνολική αξία των συναλλαγών ανήλθε σε 390,6 εκατ. ευρώ εκ των οποίων περίπου 22 εκατ. ευρώ αφορούσαν μεταβιβάσεις πακέτων http://www.naftemporiki.gr/markets/blocktrades.asp .

Μόνο 45 μετοχές σημείωσαν άνοδο, 232 κατέγραψαν απώλειες και 34 παρέμειναν σταθερές.

Σε ό,τι αφορά ειδικότερα τους τίτλους υψηλής κεφαλαιοποίησης, η ΔΕΗ, η Cosmote, η Alpha Bank, ο ΟΠΑΠ και η Εθνική Τράπεζα σημείωσαν πτώση πάνω από 3%.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα