Σταθεροποιητικά ομόλογα και spreads

Παρασκευή, 21 Ιουλίου 2017 13:05
UPD:13:09
EPA/MATTEO BAZZI

Σταθεροποιητικές τάσεις εμφανίζουν οι αποδόσεις των ελληνικών κρατικών ομολόγων, με τους επενδυτές να αναμένουν την αποψινή έκθεση της Standard & Poor’s για την πιστοληπτική ικανότητα της χώρας.

Συγκεκριμένα, αυτή την ώρα (12.56), η απόδοση του 2ετούς ομολόγου ενισχύεται κατά 7,5 μονάδες βάσης στο 3,468%, ενώ η απόδοση του 10ετούς ομολόγου μειώνεται κατά 1,4 μονάδα βάσης στο 5,265%.

Την ίδια ώρα, τα 10ετή spreads καταγράφουν οριακή βελτίωση κατά 1,1 μονάδα βάσης, καθώς διολισθαίνουν σε 476,2 μονάδες βάσης.

Μετά και τις χθεσινές εξελίξεις σε ΔΝΤ και ΕΚΤ, οι επενδυτές αναμένουν τα «θετικά νέα» από τον οίκο αξιολόγησης Standard & Poor’s, ο οποίος απόψε αναμένεται να δημοσιεύσει την έκθεση για την πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας.

Όπως είναι εύλογο, η Αθήνα προσδοκά μία αναβάθμιση, όπως ακριβώς συνέβη και στην περίπτωση της Moody’s, με στόχο την περαιτέρω βελτίωση των κρατικών ομολόγων.

Χθες, το εκτελεστικό συμβούλιο του ΔΝΤ ενέκρινε επί της αρχής το πρόγραμμα βοήθειας της Ελλάδας, υπό την προϋπόθεση της λήψης νέων μέτρων για την ελάφρυνση του δημόσιου χρέους, το οποίο παραμένει «εξαιρετικά μη βιώσιμο».

Επί της ουσίας, πάντως, η έκθεση του Ταμείου δεν προσέφερε κάτι νεότερο στις τρέχουσες εξελίξεις.

Την ίδια ώρα, στην ευρω-περιφέρεια, η απόδοση του 10ετούς ομολόγου της Πορτογαλίας μειώνεται κατά 6,3 μ.β., της Γαλλίας κατά 4,6 μ.β., της Ισπανίας κατά 4,9 μ.β. και της Ιταλίας κατά 5,0 μ.β.

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα