Intracom Defense Electronics: Συνεργασία με την Boeing

Τρίτη, 28 Νοεμβρίου 2006 20:21

Την προηγούμενη εβδομάδα στο Μόναχο η NAPMA (NATO Airborne Early Warning and Control Programme Management Agency) σε συνεργασία με την εταιρεία Boeing παρέδωσαν στο NATO για επιχειρησιακή εκμετάλλευση το πρώτο αεροσκάφος AWACS, στο οποίο ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα του Μεσοπρόθεσμου Εκσυγχρονισμού, όπου συμμετείχε και η Intracom Defense Electronics.

Το πρόγραμμα του Μεσοπρόθεσμου Εκσυγχρονισμού των αεροσκαφών AWACS του NATO αποτελεί ένα εξαίρετο παράδειγμα βιομηχανικής συνεργασίας σε διεθνές περιβάλλον, στο οποίο συμμετέχουν 15 κύριοι υποκατασκευαστές από 12 χώρες. Στην τελετή παράδοσης προσκλήθηκαν και παραβρέθηκαν εκπρόσωποι των χωρών-μελών της Συμμαχίας καθώς και των εταιρειών που συμμετείχαν στο πρόγραμμα, μεταξύ των οποίων και η Intracom Defense Electronics.

Η Intracom Defense Electronics, η μοναδική ελληνική εταιρεία που συμμετείχε στο πρόγραμμα ως υποκατασκευάστρια της Boeing μεταξύ κορυφαίων συμμετοχών παγκοσμίως, κατασκεύασε τα συστήματα ενδοεπικοινωνίας ABU-1 και ABU-2, καθώς και τις ηλεκτρονικές κονσόλες των χειριστών των αεροσκαφών AWACS. Η απόλυτα επιτυχημένη συμμετοχή της στο πρόγραμμα αυτό είναι αποτέλεσμα της σημαντικής δραστηριότητάς της σε συστήματα ενδοεπικοινωνίας προηγμένης τεχνολογίας στο χώρο της άμυνας.

Στο πλαίσιο της εμπλοκής της στο πρόγραμμα, η Intracom Defense Electronics επένδυσε πόρους, δημιουργώντας σημαντική υποδομή και σύστημα ποιότητας το οποίο εγκρίθηκε από την εταιρεία Boeing (BQMS D6-82479 Appendix A, EN 9100) και κατέταξε την εταιρεία στους πιστοποιημένους κατασκευαστές της Boeing για αεροπορικές εφαρμογές.

Στην τελετή παράδοσης έγινε θετική αναφορά στη συμμετοχή της Intracom Defense Electronics, η οποία επιτυχώς εκτέλεσε εργασίες ύψους 7 εκατ. ευρώ. Παράλληλα, η εταιρεία έχει δημιουργήσει αξιόλογη και κατάλληλη υποδομή, καθώς και ευνοϊκές προϋποθέσεις περαιτέρω συνεργασίας με την Boeing.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα