Citadel: Πέντε φορές υψηλότερα τα κέρδη των hedge funds το 2006

Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου 2006 09:48

ΤΑ ΚΕΡΔΗ από τα δύο μεγαλύτερα κεφάλαια που διαχειρίζεται η Citadel Investment Group LLC, η διαχειρίστρια κεφαλαίων επιχειρηματικού ρίσκου που ιδρύθηκε από τον Kenneth Griffin, αυξήθηκαν περισσότερο από πέντε φορές, αποτέλεσμα των κερδών από τις επενδύσεις σε ελλείμματα και ενέργεια.

Τα καθαρά κέρδη του του Citadel Kensington Global Strategies Fund Ltd. αυξήθηκαν στα 795,6 εκατ. το οκτάμηνο του 2006, από 148,4 εκατ. δολ. την αντίστοιχη περυσινή χρονική περίοδο, σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας που εδρεύει στο Σικάγο, προς του επενδυτές μέσω φυλλαδίου για την πρώτη πώληση ομολόγων. Το κεφάλαιο που έχει 9,5 δισ. δολ. σε περιουσιακά στοιχεία, είχε το τρίτο τρίμηνο απόδοση 7%, έναντι 3,1% που είχε πέρυσι, όταν οι τοποθετήσεις σε ελλείμματα και ενέργεια, έχασαν χρήματα.

«Η Citadel προσέλαβε σημαντικό αριθμό νέων επαγγελματιών στον τομέα των επενδύσεων από τα μέσα του 2005 για να ισχυροποιήσει το σκέλος διεθνών πιστώσεων αλλά κα ενεργείας», όπως αναφέρεται στο φυλλάδιό της στις 27 Νοεμβρίου. Τα κέρδη του κεφαλαίου της Wellington LLC με περιουσιακά στοιχεία 3,3 δισ. δολ. σημείωσαν αύξηση φθάνοντας στα 389,1 εκατ. δολ. από 54,3 εκατ. δολάρια.

Το διαφημιστικό φυλλάδιο των 363 σελίδων, αντίγραφο του οποίου έχει στην κυριότητά του το Bloomberg News, αναφέρεται λεπτομερώς στα οικονομικά της συγγενικής εταιρείας, που διαχειρίζεται περίπου 13 δισ. δολ. πλουσίων επενδυτών και οργανισμών. Τα hedge funds, προσωπικές πηγές κεφαλαίων που επιτρέπουν στους διαχειριστές τους να συμμετέχουν αντιστοίχως στα κέρδη των επενδύσεων, είναι 1,3 τρισ. δολ., περισσότερα από το διπλάσιο των περιουσιακών στοιχείων που είχε ο κλάδος πριν από πέντε χρόνια.

Οι Οργανισμοί, όπως τα συνταξιοδοτικά κεφάλαια και οι δωρεές, συμμετείχαν με περίπου 361 εκατ. δολ. στα hedge funds, σύμφωνα με την έκθεση της Bank of New York Co στις 10 Οκτωβρίου και την εταιρεία συμβούλων Casey, Quirk & Associates LLC. Το ύψος τους ενδέχεται να τριπλασιαστεί μέχρι το 2010.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα