ΣΒΒΕ: Ζητά παρέμβαση της Πολιτείας για το θέμα των λιμανιών

Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου 2006 13:33

Την έντονη διαμαρτυρία του εκφράζει σε ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ) για τα τεράστια προβλήματα που καλείται να αντιμετωπίσει ο επιχειρηματικός κόσμος από τις συνεχιζόμενες κινητοποιήσεις των εργαζομένων στα δύο μεγάλα λιμάνια της χώρας.

Ο δραστικός περιορισμός λειτουργίας του Λιμένα Θεσσαλονίκης με τις σημαντικές καθυστερήσεις στην φορτοεκφόρτωση των εμπορευμάτων έχει οδηγήσει τις βιομηχανίες σε δραστική μείωση της παραγωγής τους καθώς δεν είναι δυνατή τόσο η τροφοδοσία τους με πρώτες ύλες όσο και η απρόσκοπτη εξαγωγική τους δραστηριότητα, επισημαίνει ο ΣΒΒΕ.

«Είναι γεγονός ότι η αδυναμία εξεύρεσης λύσης έχει καταφέρει ισχυρό πλήγμα στην ελληνική οικονομία που χάνει αντί να αναπτύσσει το ρόλο της στις διεθνείς θαλάσσιες μεταφορές. Ο ΣΒΒΕ εκφράζει την ανησυχία του για τις διαστάσεις που μπορεί να λάβει το θέμα και παρακαλεί για την άμεση παρέμβαση της Πολιτείας, το συντομότερο δυνατόν, ώστε να αποφευχθούν περαιτέρω δυσάρεστες καταστάσεις», καταλήγει η ανακοίνωση.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα