Αλογοσκούφης: Η λιμενική πολιτική απόλυτη και αποκλειστική αρμοδιότητα του ΥΕΝ

«Δεν υπάρχει θέμα αναστολής της διαδικασίας ιδιωτικοποίησης των σταθμών εμπορευματοκιβωτίων»
Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου 2006 16:47

Αποστάσεις από το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας και τις αποφάσεις των διοικήσεων των μεγάλων λιμένων της χώρας, κράτησε ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, Γιώργος Αλογοσκούφης, ερωτηθείς για το θέμα της ιδιωτικοποίησης των σταθμών εμπορευματοκιβωτίων στον Πειραιά και τη Θεσσαλονίκη.

Αφού ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει θέμα αναστολής της διαδικασίας ιδιωτικοποίησης των σταθμών, ο κ. Αλογοσκούφης σημείωσε ότι το θέμα της λιμενικής πολιτικής είναι απόλυτη και αποκλειστική αρμοδιότητα του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας και ότι η όλη διαδικασία αποκρατικοποίησης ξεκίνησε με πρωτοβουλία της διοίκησης του ΟΛΠ σε συνεργασία με το ΥΕΝ. Επιπρόσθετα υπογράμμισε πως δεν είναι ζήτημα που έχει απασχολήσει τη Διυπουργική Επιτροπή Αποκρατικοποιήσεων –και, όπως είπε, ούτε προβλέπεται να την απασχολήσει- διότι είναι ένα θέμα που μπορεί να ρυθμιστεί με αποφάσεις της διοίκησης του ΟΛΠ.

Τέλος ο κ. Αλογοσκούφης ζήτησε από τους εργαζόμενους να συναισθανθούν κι αυτοί –γιατί, όπως εξήγησε, το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί στα λιμάνια, έχει δημιουργηθεί από το γεγονός ότι δεν εφαρμόζεται κανονικά το ωράριο εργασίας στα λιμάνια- τι ζημιά γίνεται στην οικονομία από τη στάση τους (αποχή από υπερωριακή εργασία).



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα