Επισκόπηση oικονομικού Τύπου

Πέμπτη, 30 Νοεμβρίου 2006 08:16

* ΕΞΠΡΕΣ: «Επικίνδυνη μετάθεση αλλαγών στο διηνεκές. Εφησυχασμό και αναβλητικότητα καταλογίζει στο πολιτικό σύστημα ο ΣΕΒ».

* ΗΜΕΡΗΣΙΑ: «Δριμύτατη κριτική από ΣΕΒ. Κατηγορεί την κυβέρνηση για ατολμία. Δ. Δασκαλόπουλος: Σε άλλες εποχές θα είχαμε υποτιμήσει το νόμισμα».

* ΚΕΡΔΟΣ: «Οπισθεν ολοταχώς στα λιμάνια. ¶γριες συγκρούσεις, σκληρές διαβουλεύσεις, νύχτα παρασκηνίου. Ο υπουργός Οικονομίας νίπτει τας χείρας του, ο της Ναυτιλίας απειλεί με παραίτηση».

* ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: « Η Κομισιόν καθησυχάζει τις αγορές για το ακριβό ευρώ. Τέλος, χθες, στην πενθήμερη πτώση των μετοχών στην Ευρώπη».

Κομισιόν

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ υποστηρίζει ότι « τέλος στην πενθήμερη πτώση των μετοχικών τιμών στην Ευρώπη έδωσαν οι καθησυχαστικές δηλώσεις του Χοακίν Αλμούνια για την ισοτιμία του ευρώ, ενώ οι επενδυτές έδειξαν να προεξοφλούν τη νέα αύξηση των επιτοκίων στην Ευρωζώνη. Οι αγορές αδιαφόρησαν και όταν η τιμή του αργού υπερέβη τα 62 δολάρια. Οι χρηματιστηριακοί δείκτες έκλεισαν με κέρδη άνω του 1% στην Ευρώπη».

ΣΕΒ

Η ΗΜΕΡΗΣΙΑ γράφει ότι «σφοδρή επίθεση κατά της κυβερνητικής πολιτικής εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΕΒ κ. Δημ. Δασκαλόπουλος σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε χθες, παρουσιάζοντας τις θέσεις του Συνδέσμου για τη συνταγματική αναθεώρηση. Ο κ. Δασκαλόπουλος χαρακτήρισε αποσπασματικές, καθυστερημένες και ανεπαρκείς τις προσπάθειες της κυβέρνησης να καλύψει το έλλειμμα ανταγωνιστικότητας».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα