Salzgitter: Διαπραγματεύσεις για την εξαγορά εταιρείας μεσαίου μεγέθους

Πέμπτη, 30 Νοεμβρίου 2006 12:04

ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΕ τη μελέτη της επένδυσης που αφορά σε εξαγορά στη Δυτική Ευρώπη, η Salzgitter AG, η δεύτερη σε μέγεθος εταιρεία παραγωγής ατσαλιού της Γερμανίας και ενδέχεται να ανακοινώσει τη συμφωνία σε μερικούς μήνες, σύμφωνα με τον οικονομικό της διευθυντή, Heinz Fuhrmann.

«Θα εισέλθουμε σύντομα σε σοβαρές διαπραγματεύσεις μετά την επιτυχή ολοκλήρωση της μελέτης», ανέφερε ο Fuhrmann σε συνέντευξη που παραχώρησε στη Φραγκφούρτη στις 28 Νοεμβρίου, συμπληρώνοντας: «Ενδέχεται να ανακοινώσουμε την εξαγορά εταιρείας μεσαίου μεγέθους σε μία από τις κεντρικές μας δραστηριότητες μέσα στους επόμενους μήνες».

Οι πιθανότητες είναι λιγότερες του 30% για την Salzgitter να προχωρήσει στην αγορά του εργοστασίου της Arcelor Mittal στη Γερμανία, μετά την προηγούμενη εκδήλωση ενδιαφέροντος, είπε ο Fuhrmann. Επενδύοντας στη δική της μονάδα, ανατολικά του Ανόβερου, ενδέχεται να απαιτηθούν λιγότερα, συμπλήρωσε ό ίδιος.

Οι μετοχές της εταιρείας σημείωσαν άνοδο έως 1,94 ευρώ, ποσοστό 2,2%, φθάνοντας στα 90,18 ευρώ η μία και διαπραγματεύθηκαν στα 90,10 ευρώ η μία, στις 9:12 π.μ. στη Φραγκφούρτη. Συνολικά φέτος οι μετοχές της εταιρείας έχουν σημειώσει άνοδο 97%, αυξάνοντας τη χρηματιστηριακή της αξία στα 5,7 δισ. ευρώ (7,5 δισ. δολ.).

Ο Fuhrmann είπε ότι η εταιρεία θα επιτύχει ή θα υπερβεί προηγούμενη εκτίμησή της για τα προ φόρων κέρδη στο σύνολο της χρήσης, των 800 εκατ. ευρώ για το 2006. Τα προ φόρων και τόκων κέρδη το 2007 μάλλον θα είναι παρόμοια, συμπλήρωσε και οι πωλήσεις ενδέχεται να σημειώσει άνοδο.

Η Salzgitter ανακοίνωσε αυτόν τον μήνα ότι τα κέρδη το τρίτο τρίμηνο αναρριχήθηκαν σε επίπεδα ρεκόρ από την πώληση μετοχών της γαλλικής Vallourec SA.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα