Ρυθμίσεις οικονομικών θεματών ΟΤΑ Α' και Β' βαθμού

Πέμπτη, 30 Νοεμβρίου 2006 12:35

Ρυθμίσεις οικονομικών θεμάτων που αφορούν τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης περιλαμβάνει εγκύκλιος του υφυπουργού Εσωτερικών, Αθανάσιου Νάκου, κατ' εφαρμογή των διατάξεων του Ν.3491/2006.

Πιο συγκεκριμένα:

- Διαγράφονται οι πάσης φύσεως πρασαυξήσεις και επιβαρύνσεις, από ληξιπρόθεσμες οφειλές των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων προς το Δημόσιο και τα Ασφαλιστικά Ταμεία, σε περίπτωση εφάπαξ εξόφλησης. Δίδεται πλέον η δυνατότητα στις Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις να συνάπτουν δάνεια από πιστωτικά ιδρύματα του εσωτερικού και του εξωτερικού, για την εξόφληση των οφειλών αυτών.

- Διαγράφονται οι προσαυξήσεις και πρόσθετες επιβαρύνσεις από οφειλές των Ο.Τ.Α. Α΄ βαθμού, των Ν.Π.Δ.Δ., των Συνδέσμων, των Επιχειρήσεων και των Δ.Ε.Υ.Α., προς το Δημόσιο, το Ι.Κ.Α., το Τ.Υ.Δ.Κ.Υ. και το Τ.Α.Δ.Κ.Υ., σε περίπτωση εφάπαξ εξόφλησης, ενώ δίνεται η δυνατότητα να συνάψουν δάνειο, για το σκοπό αυτό.

- Διευκολύνονται οι οφειλέτες να εκπληρώσουν συσσωρευμένες υποχρεώσεις τους από μισθώσεις προς τους Ο.Τ.Α. σε δόσεις και χωρίς πρόστιμα και προσαυξήσεις.

- Ενοποιούνται οι λογαριασμοί που τηρούνται, από τις Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις, στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, έτσι ώστε να ενισχυθεί η διαφάνεια και να γίνει πιο λειτουργική η χρήση τους.

- Τέλος, ρυθμίζονται επιμέρους θέματα, που αφορούν τη δήλωση καταβολής Φ.Π.Α. στους Ο.Τ.Α., από τις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις που υπέχουν σχετική υποχρέωση.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα