Romtelecom: Ψηφιακή τηλεόραση μέσω Hellas Sat

Πέμπτη, 30 Νοεμβρίου 2006 16:25

Μία νέα υπηρεσία ψηφιακής τηλεόρασης, που μεταδίδεται σε ολόκληρη τη Ρουμανία μέσω του δορυφόρου του ΟΤΕ, Hellas Sat 2, παρουσίασε η Romtelecom, θυγατρική του ΟΤΕ.

Τα τηλεοπτικά κανάλια που προσφέρει η υπηρεσία «Dolce», συλλέγονται από όλη την Ευρώπη τόσο μέσω δορυφόρων όσο και μέσω οπτικών ινών. Αφού το σήμα επεξεργαστεί και κωδικοποιηθεί, στέλνεται, μέσω δύο μεγάλων δορυφορικών πιάτων που βρίσκονται στο Βουκουρέστι, στον Hellas Sat και από εκεί σε ολόκληρη τη Ρουμανία.

Η παρουσίαση της νέας υπηρεσίας ψηφιακής τηλεόρασης από την Romtelecom εντάσσεται στη στρατηγική της εταιρείας για τη δημιουργία νέων πηγών εσόδων. Επιπλέον, η παρουσίαση της «Dolce» συμβαδίζει με την προσπάθεια της Romtelecom για περαιτέρω ανάπτυξη των νέων τεχνολογιών.

Με τη συνεργασία αυτή, η κάλυψη της χωρητικότητας του Hellas Sat αγγίζει το 80% σε τρία, μόλις, χρόνια εμπορικής λειτουργίας, ενώ, όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, αναδεικνύει το δορυφόρο του ΟΤΕ σε πρωταγωνιστή στην αγορά των δορυφορικών τηλεπικοινωνιών στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, έχοντας ήδη παρουσία στις αγορές των Σκοπίων, της Αλβανίας, της Σερβίας και της Βουλγαρίας.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΟΤΕ



Σχολιασμένα