Σιούφας: Αναβάθμιση του ρόλου του Εθνικού Συστήματος Διαπίστευσης

Πέμπτη, 30 Νοεμβρίου 2006 17:22

Την στήριξη του υπουργείου Ανάπτυξης στην περαιτέρω αναβάθμιση του ρόλου του Εθνικού Συστήματος Διαπίστευσης (ΕΣΥΔ) εξέφρασε σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης Δημήτρης Σιούφας, εγκαινιάζοντας το νέο ιδιόκτητο κτήριο γραφείων του ΕΣΥΔ στην Καλλιθέα.

Ειδικότερα, όπως επισήμανε ο κ.Σιούφας, ο ρόλος του ΕΣΥΔ θα αναβαθμισθεί ακόμη περισσότερο με την εμπλοκή του σε νέους δυναμικούς τομείς διαπίστευσης, ιδίως μάλιστα στον υποχρεωτικό τομέα, για την υποστήριξη των εθνικών αρχών σε θέματα κοινοποίησης με βάση τις Οδηγίες Νέας Προσέγγισης της Ε.Ε..

Επίσης, ο υπουργός εξέφρασε την αισιοδοξία του για τον σημαντικό ρόλο που το ΕΣΥΔ πρόκειται να διαδραματίσει και στις σινο-ελληνικές σχέσεις, στη διακίνηση ασφαλών προϊόντων που προέρχονται από την Κίνα και πρόκειται να κυκλοφορήσουν στην Ελλάδα και στην Ευρώπη.

Όπως είπε ο κ. Σιούφας, το ΕΣΥΔ μέσω των ελέγχων που διενεργεί, διασφαλίζει την ορθή και αξιόπιστη παροχή υπηρεσιών δοκιμών, πιστοποιήσεων και ελέγχων στην Ελλάδα, αλλά και στο χώρο της Ανατολικής Μεσογείου και της Βαλκανικής, υπογραμμίζοντας ότι δεν είναι τυχαίο που η αξιοπιστία του αναγνωρίζεται, αλλά και ελέγχεται διαρκώς από τα ευρωπαϊκά και διεθνή όργανα διαπίστευσης.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα